Jämsän työväenopisto palaa lähiopetukseen

Jämsän työväenopistossa päästään aloittamaan lähiopetus helmikuun alussa. Myös Jämsänjokilaakson musiikkiopistossa aikuisten taiteen perusopetuksen opinnot palaavat lähiopetukseen.

Isoimpia opetusryhmiä jaetaan kahteen osaan tai ryhmille varataan aiempaa väljemmät opetustilat. Osa työväenopiston kursseista jatkuu kuitenkin edelleen etäopintoina Jämsän kaupungin hallintoylilääkärin suosituksen mukaisesti. Nämä kurssit ovat laulu- ja kuororyhmiä.

Voimassa olevien rajoitustoimien vuoksi liikuntaryhmät voivat kokoontua toistaiseksi vain etäopetuksessa tai ulkona. Kymmenkunta liikuntakurssia kokoontuu etänä ja kolme kurssia jatkaa ulkoliikuntana helmikuun alusta lähtien.

Alkuvuoden aikana aikuisten harrastusryhmien kokoontuminen ja yksilöopetus on ollut mahdollista vain etäopintoina. Suurin osa työväenopiston kursseista on ollut tammikuun ajan tauolla.

– Monet työväenopiston opiskelijat ovat jo kovasti odottaneet lähiopetuksen alkamista, toteaa kehittämispäällikkö-opistojen rehtori Sini Käkönen.

Lähiopetukseen osallistuessa on tärkeää muistaa riittävät etäisyydet, maskien käyttö ja hyvä käsihygienia. Terveysturvallisuusohjeiden avulla pyritään turvaamaan lähiopetus.

– Sivistyslautakunta päättää myöhemmin työväenopiston kevätlukukauden päättymisajankohdasta ja mahdollisista maksupalautuksista. Palautusasiaan vaikuttaa päättymisajankohta, Käkönen toteaa.

Jämsän työväenopistossa järjestetään lukuvuoden aikana noin 200 kurssia, joilla opiskelee 1800 opiskelijaa. Musiikkiopistossa on noin 350 opiskelijaa, joista aikuisopiskelijoita on 40.

 

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö-opistojen rehtori, Sini Käkönen, p. 040 751 4731

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös