Jämsän työväenopiston ja Jämsänjokilaakson musiikkiopiston kevätlukukaudesta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän 2.2. suositusten ja Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmän 3.2. linjausten mukaisesti aikuisten ohjatun harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat helmikuun loppuun asti.

Alle 20-vuotiaat opiskelijat ovat sekä työväenopistossa että musiikkiopistossa oikeutettuja lähiopetukseen ja sitä vanhemmat opiskelijat osallistuvat etäopetukseen mahdollisuuksien mukaan. Jos opistojen alle 20-vuotias opiskelija on karanteenissa, hän voi osallistua karanteenin ajan ainoastaan etäopetukseen.

Jämsän työväenopiston kursseista osa on sellaisia, että etäopetuksen tarjoaminen on hankalaa tai mahdotonta. Tämän vuoksi n. 2/3 kursseista on tällä hetkellä tauolla ja n. 1/3 kursseista on pystynyt aloittamaan lukuvuoden etäopetuksella. Työväenopistossa kokoontuu viisi alle 20-vuotiaiden opiskelijoiden kurssia, joiden opetus on lähiopetusta alle 10 osallistujan ryhmissä.

– Kevättä kohti edetään. Lähiaikoina on arvioitava ja tehtävä ratkaisut niistä kursseista, jotka ovat tauolla. Kevätlukukautta ei voida määräämättömästi pidentää, toteaa ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen.

Työväenopiston kurssimaksuja on palautettu opiskelijoille niiden loppukevään 2020 viikkojen osalta, jolloin opetus jouduttiin keskeyttämään koronarajoitusten vuoksi. Palautusten yhteismäärä on noin 5 000 €.
Jämsän työväenopistossa on kursseja yhteensä n. 200 ja opiskelijoita n. 1 700.

Musiikkiopistossa lähiopetus on jatkunut kevätlukukauden alusta alkaen siten, että muskariryhmät sekä orkesterit alle 20-vuotiaille ovat kokoontuneet lähiopetuksena alle 10 osallistujan ryhmissä. Alle 20-vuotiaat opiskelijat ovat jatkaneet instrumentti- ja lauluopetuksessa yksilöopetusta lähiopetuksena ja yli 20-vuotiaat etäopetuksena.

Musiikkiopistossa on tällä hetkellä opiskelijoita noin 350.
Molemmissa opistoissa on kasvomaskisuositus yli 12-vuotiaille opiskelijoille. Kaikessa lähiopetuksessa huomioidaan terveysturvalliset toimintatavat.

Lisätietoja:
ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen p. 040 751 4731

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös