Jämsän työväenopiston ja Jämsänjokilaakson musiikkiopiston lähiopetus ke 17.2. alkaen

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmä sekä Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmä ovat linjanneet tiistaina 16.2., että yli 12-vuotiaiden vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen opetusta voidaan jatkaa lähiopetuksena alle 10 opiskelijan ryhmissä.

Alle 12-vuotiaiden ryhmät voivat uusien linjausten mukaisesti kokoontua yli 10 opiskelijan ryhmissä. Tämä koskettaa erityisesti musiikkiopiston musiikkileikkikouluryhmiä.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ne Jämsän työväenopiston kurssit, jotka ovat olleet tauolla alkuvuoden, pääsevät nyt aloittamaan kevätlukukauden lähiopetuksena. Monilla kursseilla on yli 10 osallistujaa ja näin ollen ryhmiä jaetaan pienempiin osiin.

Osa työväenopiston kursseista jatkaa loppukevään etäopetuksena. Asiasta tiedotetaan kaikkia kurssilaisia erikseen ja jokaisen opettajan kanssa käydään opetuksen toteutustavat läpi. Suositus on edelleen jatkaa etäopetusta, jos se muuten kurssin toiminnan kannalta on mahdollista. Alkuvuoden etäopetusjaksosta on saatu hyviä kokemuksia sekä henkilökunnalta että opiskelijoilta.

Kaikki työväenopiston kurssit jatkuvat ennen hiihtolomaa – osa kursseista pääsee aloittamaan jo torstaina 18.2. Joidenkin kurssien kohdalla voi tulla muutoksia kokoontumispäivään, kellonaikaan tai kokoontumispaikkaan. Muutoksista tiedotetaan suoraan opiskelijoille.

Alkuvuodesta peruuntuneet kurssikerrat pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan kevätlukukauden päätteeksi.

Musiikkiopistossa yli 20-vuotiaiden lähiopetus alkoi jo keskiviikkona 17.2. Musiikkileikkikoulun ja lapsikuoron ryhmiin (alle 12-vuotiaat) voidaan ottaa loppukevääksi yli 10 osallistujaa/ryhmä.

– Kaikessa lähiopetuksessa noudatetaan korona-ajan vaatimia terveysturvallisuusohjeita. Korona-tilanne voin muuttua nopeastikin, joten varaudumme tarvittaessa muuttamaan toimintaa myös nopeasti, toteaa ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen.

Lisätietoja:

Ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen, p. 040 751 4731

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös