Jämsän työväenopistossa ja Jämsänjokilaakson musiikkiopistossa muutoksia opetusjärjestelyissä

Jämsässä aikuisten vapaa sivistystyö ja taiteen perusopetus järjestetään tammikuun ajan etäopetuksena niiltä osin kuin se on mahdollista. Käytännössä tämä tarkoittaa musiikkiopiston ja työväenopiston aikuisten opiskelua. Vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten musiikin yksilöopetus sekä työväenopiston lasten ryhmät jatkuvat normaaliin tapaan lähiopetuksena.

Työväenopiston kevätlukukausi on alkanut tällä viikolla etäopinnoilla.

– On hienoa, että noin 30 kurssia pystyy kokoontumaan etänä. Tämä mahdollistaa opinnot suurin piirtein 270 hengelle. Etäopetus ei kuitenkaan sovellu kaikkien työväenopiston kurssien opetustavaksi. Tällaiset kurssit ovat tauolla tammikuun ajan, toteaa kehittämispäällikkö-opistojen rehtori Sini Käkönen.

Hallintoylilääkäri Jyri Moilanen muistuttaa, että koronatapausten määrä kasvaa alueella edelleen, eikä epidemia ole hallittavissa yksilörajoituksiin kohdistuvilla toimenpiteillä.
– Riittävän sairaalahoidon kapasiteetin turvaamiseksi joudumme jatkamaan aikuisten harrastustoimintaan liittyviä tilojen käytön rajoituksia ja turvautumaan etäopetukseen, silloin kun se on mahdollista. Näillä toimenpiteillä pyrimme hidastamaan epidemian edelleen kiihtymistä, Moilanen sanoo.

Lasten ja nuorten osalta lähiopetus järjestetään voimassa olevien terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti. Toiminnassa noudatetaan valtakunnallisia ja paikallisia koronarajoituksia.

Opetusjärjestelyiden muutos perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön 12.1.2022 antamaan suositukseen, jonka perusteella Jämsän kaupungin hallintojohtaja vs. kaupunginjohtajan sijaisena on tehnyt 13.1.2022 päätöksen paikallisista toimintatavoista. Työväenopiston kevätlukukauden päättymisajankohdasta ja maksupalautuksista päätetään myöhemmin.

Jämsän työväenopistossa järjestetään lukuvuoden aikana noin 200 kurssia, joilla opiskelee 1800 opiskelijaa. Musiikkiopistossa on noin 350 opiskelijaa, joista aikuisopiskelijoita on 40.

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö-opistojen rehtori, Sini Käkönen, p. 040 751 4731
Hallintoylilääkäri Jyri Moilanen, p. 040 617 5215

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös