Jämsän valmiusjohtoryhmän koronasuositukset

Kaupungin valmiusjohtoryhmä on maanantaiaamuna linjannut Jämsässä käyttöön otettavia koronasuosituksia ja -rajoituksia. Pirkanmaan koronanyrkki tiukensi suosituksia eilen, tavoitteena on ehkäistä pandemian leviämisvaihe.

– Jämsässä tilanne on ollut koronan osalta rauhallinen. Vähäinen koronatartuntojen määrä kertoo jämsäläisten vastuullisesta toiminnasta, joskin viime päivinä on tartuntoja jälleen ilmennyt. Toivon, että asukkaat edelleen jaksaisivat noudattaa nyt annettuja suosituksia, jotta saisimme pian palata normaalimpaan elämään. Jämsä kuuluu Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin, mikä tarkoittaa, että olemme saman terveydenhuollon piirissä. Kun käytössä on sama terveydenhuollon kapasiteetti, on meidän noudatettava annettuja rajoituksia ja ohjeita koko alueella, kaupunginjohtaja Hanna Helaste muistuttaa.

Käytännössä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suosituksia noudatetaan Jämsässä pääosin.

Jämsän kaupungin linjaukset

Julkiset sisätilat, museot ja teatterit

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee yleisömäärää rajattavaksi 2.-21.12. korkeintaan kymmeneen henkilöön. Kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Aluehallintovirastolle ehdotetaan yli 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä.

Jämsässä kaupungin museoita ei ole avoinna tällä hetkellä. Galleria Kivipankki on avoinna normaalisti, kuitenkin siten, että kävijämäärä samanaikaisesti on enintään 10 henkilöä. Jokivarren puukoululle ei oteta varauksia vuoden loppuun saakka.

Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat

Jämsän kaupungin julkiset sisäliikuntatilat suljetaan 2. -21.12. Tämä tarkoittaa, että liikuntavuorot kaikenikäisiltä keskeytyvät. Kuntosalikorttien voimassaoloaikaa pidennetään vastaava määrä. Liikuntasaleissa voidaan jatkaa kuitenkin perusopetuksen ja lukion liikunnanopetusta.

Yksityisiä sisäliikuntatiloja suositellaan suljettaviksi samalle ajanjaksolle. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille. Edellä mainituilta urheilijoilta edellytetään asianmukaista todistusta urheilijan asemasta.

Längelmäki Halli Oy:lle annetaan konserniohje hallin sulkemisesta, muiden jäähallien sulkemista suositellaan. Koulujen liikuntaopetus jäähalleissa toteutuvat normaalisti.

Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti

Uimahalli Koskikara suljetaan 2.-21.12. Uimahallin kausi-, ym. korttien voimassaoloaikaa jatketaan vastaavasti. Kouluryhmien uinninopetus toteutuu suunnitellusti.

Nuorisotilat suljetaan 2.-21.12. Nuorisotilat avautuvat jälleen uudelleen Loppiaisen jälkeisellä viikolla. Tavoitteena on, että verkkonuorisotyö käynnistyy lähipäivinä.

Pääkirjasto tarjoaa 2.-21.12. rajoitettua palvelua vain lainaustoimintaa varten. Kirjaston tiloissa saa olla samanaikaisesti korkeintaan 10 henkilöä. Tarvittaessa henkilökunta avustaa ja neuvoo palvelutiskillä. Lehtilukusalit eivät ole toiminnassa.

Pääkirjaston ja omatoimikirjastojen palveluista tiedotetaan tarkemmin eri tiedotteella

Yksityistilaisuudet enintään 10 henkilön henkilösuositusta jatketaan 21.12. saakka.

Kauppojen yleisissä tiloissa tarpeetonta oleskelua suositellaan välttämään 21.12. asti.

Jämsänjokilaakson musiikkioppilaitos siirtyy etäopetukseen 2.12.2020 alkaen. Musiikkioppilaitoksen joulukonserttia ei järjestetä.

Jämsän työväenopiston syyskausi päättyy 1.12.2020. Työväenopiston maksuista tiedotetaan erikseen.

Matkustaminen

Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin (tällä hetkellä esim. Uusimaa).

Jämsän lukio jatkuu lähiopetuksena. Opiskelijat, että henkilökunta noudattavat aiemman suosituksen mukaisesti kaikkia tartuntojen torjumiseksi annettuja ohjeita ja käyttävät kasvomaskeja. Henkilökunta käyttää ensisijaisesti visiirejä. Syksyn ylioppilaiden lakituksesta tiedotetaan erikseen.

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille edelleen ensisijaisesti lähipalveluina.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote 29.11.2020

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751

Tiedotetta korjattu klo 14.21: Jokivarren puukoululle ei oteta varauksia vuoden loppuun saakka.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös