Jämsänjoen yhtenäiskoulun oppilaita ja henkilökuntaa altistunut koronavirukselle

Jämsänjoen yhtenäiskoulun 1. luokan oppilaalla on todettu koronatartunta. Altistuneiden oppilaiden perheille on ilmoitettu asiasta tänään illalla Wilma –viestillä ja tekstiviestillä.

Oppilaat ja altistunut henkilökunta on asetettu karanteeniin. Karanteenimääräyksellä pyritään estämään epidemian leviäminen. Karanteeniin asetettavia 1. luokan oppilaita on kaikkiaan 26 ja kolme henkilökuntaan kuuluvaa.

Karanteeni kestää sunnuntaihin 9. toukokuuta saakka. Etäopetukseen siirrytään varotoimenpiteenä ja terveysviranomaisten suosituksesta.

– Tartunta varmistui vasta tänään sunnuntaina. Oppilas on sairastunut maanantaina 26.4. altistuminen lasketaan 48 tuntia taaksepäin. Karanteenin kesto on 14 vuorokautta, hallintoylilääkäri Unto Palonen toteaa.

Karanteenin aikana ei saa tavata perheen ulkopuolisia henkilöitä eikä kodin ulkopuolella asioida esimerkiksi kaupassa. Alle 16-vuotiaan lapsen huoltaja voi saada tartuntatautipäivärahaa, jos lapsi on määrätty olemaan kotona tartuntataudin vuoksi eikä voi siksi tehdä työtään.

Etäopetuksesta ja kouluruokailun järjestämisestä tiedotetaan oppilaiden huoltajille erikseen.

Jämsänjoen yhtenäiskoulussa on 900 oppilasta, joista Vitikkalan yksikössä noin 500 oppilasta. Henkilöstön määrä on noin sata, joista Vitikkalassa työskentelee 50 henkilöä.

Lisätietoja:

Hallintoylilääkäri Unto Palonen p. 040 617 5215
Sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen p. 0400 542 062
Ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen p. 040 751 4731
Rehtori Tuija Huikuri p. 040 702 8379

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös