Jämsänjoen yhtenäiskoulussa koronatartuntoja

Jämsänjoen yhtenäiskoulun henkilökuntaan kuuluvalla ja kahdella oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Työntekijä on ollut ennakoivasti poissa koulutyöstä ja on tällä hetkellä eristyksessä.

Sairastuneet oppilaat ovat poissa lähiopetuksesta. Koulutiloissa muita altistuneita oppilaita tai henkilökuntaa ei jäljityksen perusteella katsota olevan.

Todetuilla koronatartunnoilla ei ole vaikutusta koulun toimintaan tai koulun tilojen käyttöön. Opetus jatkuu normaalisti. Henkilökunnalle ja koulun oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta.

Terveyden – ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti koulussa samassa luokkahuoneessa tai vastaavassa tilassa oleskelua ei katsota koko ryhmän osalta automaattisesti altistukseksi. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 14.10.2021 linjauksen mukaisesti koronalle altistuneista henkilöistä määrätään karanteeniin lähtökohtaisesti vain samassa taloudessa asuvat tai muut pitkäkestoiset ja tiiviit lähikontaktit, jotka ovat vailla täyttä rokotussuojaa. Koulu-, päiväkoti- ja harrastuskontakteja ei määrätä karanteeniin.

– Tapausmäärien kasvaessa on pyritty nopeuttamaan jäljitystä. Perhekaranteenien jatkoja ei enää tehdä. Eli perheessä altistuneen karanteeni on 10 vuorokautta ensimmäisen tapauksen oireiden alusta. Karanteenia ei jatketa, vaikka perheestä joku toinen sairastuu, tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala toteaa.

Jämsänjoen yhtenäiskoulussa on yhteensä 843 oppilasta, henkilöstön määrä on 107. 

Lisätietoja:

Tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala, p. 040 637 2121
Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604
Rehtori Jaana Kummala, p. 040 755 0178

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös