Jämsänkosken yhtenäiskoulussa koronatartunta

Jämsänkosken yhtenäiskoulun Korven koulun yhdellä oppilaalla on todettu koronavirustartunta tänään. Tartunnan saanut oppilas on ollut karanteenissa ja poissa lähiopetuksesta. Aiemmin alkuviikolla koronatartuntoja todettiin Jämsänjoen yhtenäiskoulussa.

Koulutiloissa muita altistuneita oppilaita tai henkilökuntaa ei jäljityksen perusteella katsota olevan.

Todetuilla koronatartunnoilla ei ole vaikutusta koulun toimintaan tai koulun tilojen käyttöön. Opetus jatkuu normaalisti. Henkilökunnalle ja koulun oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta.

Terveyden – ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti koulussa samassa luokkahuoneessa tai vastaavassa tilassa oleskelua ei katsota koko ryhmän osalta automaattisesti altistukseksi. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 14.10.2021 linjauksen mukaisesti koronalle altistuneista henkilöistä määrätään karanteeniin lähtökohtaisesti vain samassa taloudessa asuvat tai muut pitkäkestoiset ja tiiviit lähikontaktit, jotka ovat vailla täyttä rokotussuojaa. Koulu-, päiväkoti- ja harrastuskontakteja ei määrätä karanteeniin.

– Tapausmäärien kasvaessa on pyritty nopeuttamaan jäljitystä. Perhekaranteenien jatkoja ei enää tehdä. Eli perheessä altistuneen karanteeni on 10 vuorokautta ensimmäisen tapauksen oireiden alusta. Karanteenia ei jatketa, vaikka perheestä joku toinen sairastuu, tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala toteaa.

Jämsänkosken yhtenäiskoulussa on yhteensä 519 oppilasta, joista Korven koulun oppilaita on 93.
Henkilökuntaa on yhteensä 57, joista Korven koululla 9 henkilöä.

Lisätietoja:

Tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala, p. 040 637 2121
Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604
Rehtori Antti Manninen, p. 0400 420 267

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös