Kaipolan koulun oppilaita ja henkilökuntaa altistunut koronavirukselle

Kaipolan koulun 6. luokkalaisella on todettu koronatartunta. Altistuneiden oppilaiden perheille on ilmoitettu asiasta tänään illalla Wilma –viestillä ja tekstiviestillä.

Oppilaat ja altistunut henkilökunta on asetettu karanteeniin. Karanteenimääräyksellä pyritään estämään epidemian leviäminen. Karanteeniin asetettavia oppilaita on kaikkiaan 19 ja henkilökuntaa 4.

Karanteeni kestää 6. luokan oppilaiden osalta torstaihin 1.4.2021 saakka. Etäopetukseen siirrytään varotoimenpiteenä ja terveysviranomaisten suosituksesta.

– Tartunta varmistui vasta tänään sunnuntaina. Jäljityksessä ilmeni, että ensimmäinen mahdollinen altistuminen on käynnistynyt jo 11.3. lähtien.  Altistumisajankohdasta riippuen henkilökunnan karanteenin päättymisen ajankohta vaihtelee, hallintoylilääkäri Unto Palonen toteaa.

Karanteenin aikana ei saa tavata perheen ulkopuolisia henkilöitä eikä kodin ulkopuolella asioida esimerkiksi kaupassa. Alle 16-vuotiaan lapsen huoltaja voi saada tartuntatautipäivärahaa, jos lapsi on määrätty olemaan kotona tartuntataudin vuoksi eikä voi siksi tehdä työtään.

Etäopetuksesta ja kouluruokailun järjestämisestä tiedotetaan oppilaiden huoltajille erikseen.
Kaipolan koulussa on 132 oppilasta, henkilöstön määrä on 14.

Tiedotetta korjattu 22.3. klo 13.05
Karanteeni kestää 6. luokan oppilaiden osalta torstaihin 1.4.2021 saakka.
Poistettu väärä karanteeniajan päättymisaika.

Lisätietoja:

Hallintoylilääkäri Unto Palonen p. 040 617 5215
Sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen p. 0400 542 062
Ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen p. 040 751 4731

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös