Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 16.3. äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella. Jämsän lukiossa kirjoituksiin osallistuu yhteensä 137 kokelasta. Abiturienttien lisäksi kirjoituksiin osallistuu toisen vuoden opiskelijoita, kaksoistutkinnon suorittajia ja kokeen uusijoita. Hyväksytyn kokeen uusimiskertoja ei enää rajoiteta.

Kevään 2021 ylioppilastutkinnon kokeisiin osallistuvia kokelaita on suositeltu välttämään sosiaalisia kontakteja ja asettumaan omaehtoiseen karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi ennen tutkinnon alkua.

Jotta ylioppilastutkinnon kokeet voidaan järjestää terveysturvallisesti, on liikuntasalin lisäksi otettu käyttöön myös luokkatiloja kokeiden suorittamiseen. Lisäksi tutkinnon kokeita on jaettu useammalle päivälle. Tämän vuoksi kokeiden valvontavuoroja on lukion henkilöstöllä aiempaa enemmän. Koetilaisuudessa suositellaan kasvomaskin käyttämistä koko kokeen ajan lukuun ottamatta lyhyitä ruoka- ja juomataukoja. Jos terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön, suositellaan kasvot peittävän visiirin käyttöä.

Jos kokelas on asetettu tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräämään karanteeniin, niin lähtökohtaisesti hän hakee ilmoittautumisen mitätöintiä ja osallistuu kokeisiin syksyllä. Joissakin tapauksissa lukio voi järjestää myös karanteenissa olevalle kokelaalle mahdollisuuden osallistua ylioppilastutkinnon kokeeseen. Päätös tehdään yhteistyössä terveydenhuollon viranomaisten kanssa. Velvoitetta järjestelyyn lukioilla ei kuitenkaan ole.

Viimeinen kirjoituspäivä on 31.3. ja tulokset lähetetään lukioille 18.5.2021. Kevään ylioppilaat lakitetaan lauantaina 5.6.2021.

Lisätietoja:
Lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg p. 040 836 1604 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös