Kokoontumissuositukset muuttuvat myös Pirkanmaalla

Valtioneuvoston hybridistrategian suositukset yleisö- ja yksityistilaisuuksista muuttuvat. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa Pirkanmaata koskevista linjauksista.

Päivitetyn hybridistrategian mukaan kiihtymisvaiheessa ei ole enää kokoontumisissa henkilömäärien ylärajoja. Yleisötilaisuuksien järjestämisen edellytys on turvaohjeiden noudattaminen, jolloin järjestäjä velvoitetaan turvaväleihin yli 10 henkilön kokoontumisissa sisällä ja yli 50 henkilön tilaisuuksissa ulkona. Tapahtumajärjestäjät tekevät yleisötapahtumiin edelleen turvallisuussuunnitelmat.

Päivittyvä tapahtumajärjestäjän ohjeistus AVIn verkkosivuilla.
Katso myös OKM:n ja THL:n turvallisuusohjeistus verkossa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä ei enää suosittele yksityistilaisuuksiin osallistujarajoitusta mutta tilaisuudet on järjestettävä turvaohjeita noudattaen. Pandemiaohjausryhmä suosittelee, että perhejuhlissa vieraiden saapumis- ja lähtöajoista pidetään vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään.

Aikuisten sisäliikuntaa turvallisesti

Perjantaina kokoontunut Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on linjannut hybridistrategian pohjalta myös, että aikuisten sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvaohjeita, kuten turvaväliä, pystytään noudattamaan. Sen sijaan aikuisten joukkue- ja kontaktiurheilulajit tulee sisätiloissa pitää edelleen tauolla.

Yleiset maski- ja etätyösuositukset ovat edelleen voimassa. Työnantaja voi tarvittaessa antaa myös yleisiä suosituksia tiukempia ohjeita henkilöstölle työaikana tapahtuviin kokoontumisiin.

Päivitetyn hybridistrategian pohjalta korkeakoulut voivat siirtyä lähiopetukseen.

Lähde: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote 28.5.2021

Lisätietoja:

Hallintoylilääkäri Unto Palonen p. 040 617 5215

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös