Koronan kotitestien jakeluaikataulu on vielä avoinna

Jämsän kaupunki ei ole vielä saanut Huoltovarmuuskeskuksesta ilmoitusta, milloin koronan kotitestejä jaetaan Jämsään koululaisten, opiskelijoiden ja koulujen henkilökunnan käyttöön. Testejä tarvitaan 2060 opiskelijan ja 270 työntekijän käyttöön.

Huoltovarmuuskeskus on hankkinut kotitestit yhteishankintana sosiaali- ja terveysministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta.

Koulu tai oppilaitos ei opasta testin tekemisessä, eikä kerää tietoja testivastauksista.
Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa, että oppilas, opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva voi tehdä testin, jos koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee. Testi tehdään kotona itsenäisesti tai vanhemman valvonnassa testipakkauksen ohjeiden mukaisesti.

THL:n ohjeet kotitestin tekemiseen voit lukea täältä. (linkki)

Jämsän Kristillisessä Kansanopistossa oppivelvollisuuttaan suorittavat opiskelijat ja henkilökunta on tarkoitus sisällyttää Jämsän kaupungin osuuteen. Nämä tahot ovat mukana aiemmin todetuissa määrissä. Gradia Jämsän osalta kotitestit tulevat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian kautta.

Koteja, oppilaita ja opiskelijoita sekä henkilökuntaa tiedotetaan jakeluajankohdasta ja siihen liittyvistä käytännöistä heti, kun tietoa on saatavilla.

Lisätietoja:
Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös