Koronan kotitestit jaetaan heti talviloman jälkeen

Huoltovarmuuskeskus on toimittanut Jämsään koronan kotitestejä koululaisten, opiskelijoiden ja koulujen henkilökunnan käyttöön. Testit jaetaan kouluista oppilaille talviloman jälkeisestä maanantaista 7. maaliskuuta lähtien. Poissaolijat saavat testit palattuaan takaisin kouluun.

Viiden kappaleen testipaketit jaetaan peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Myös Jämsän Kristillisen Kansanopiston testit jaetaan Jämsän kaupungin kautta.
On tärkeää huomioida, että testit eivät saa päästä jäätymään. Koululaisia onkin syytä neuvoa, ettei kotimatkalla kannata viivytellä turhia.

Koulu tai oppilaitos ei opasta testin tekemisessä, eikä kerää tietoja testivastauksista.
Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa, että oppilas, opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva voi tehdä testin, jos koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee. Testi tehdään kotona itsenäisesti tai vanhemman valvonnassa testipakkauksen ohjeiden mukaisesti.
THL:n ohjeet kotitestin tekemiseen voit lukea täältä. (linkki)

Jos kotitesti näyttää positiivista, tulee omaehtoisesti pidättäytyä kaikista kodin ulkopuolisista kontakteista viisi vuorokautta oireiden alusta, ohjeistaa Jämsän hallintoylilääkäri Jyri Moilanen.
– Mikäli oireet ovat selkeästi parantuneet tänä aikana, voi palata normaaliin arkeen. Myös muun kotiväen suositellaan tekevän kotitesti, jos yhdellä on positiivinen tulos. Mikäli testitulos on negatiivinen oireista huolimatta, kannattaa testi uusia 1-2 kertaa kahden päivän välein, Moilanen toteaa.

Koronan kotitestejä jaetaan Jämsässä 2060 opiskelijan ja 270 työntekijän käyttöön.

Lisätietoja:
25.2.2022: Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604
28.2.-1.3.2022: Jämsänjoen yhtenäiskoulun apulaisrehtori Markku Juhola, p. 040 707 3980
28.2.2022 alkaen: Kehittämispäällikkö-opistojen rehtori Sini Käkönen, p. 040 751 4731

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös