Koronarajoituksia puretaan vähitellen

Harrastus- ja virkistystilojen sulun odotetaan päättyvän 5. helmikuuta. Tilojen avaaminen edellyttää vielä Aluehallintoviraston päätöstä. Pirkanmaalla on voimassa aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia 4. helmikuuta asti. Jämsän kaupunki on noudattanut koko korona-ajan sairaanhoitopiirin linjauksia.

Jämsässä AVIn päätös tarkoittaisi muun muassa uimahallin aukaisua 7. helmikuuta lähtien. Myös Työväenopiston aikuisten liikuntaryhmien kevätkausi voitaisiin aloittaa. Lisäksi lasten- ja nuorten urheilukilpailut voivat jatkua.

– Rajoituksia höllennettäessä meidän tulee edelleen muistaa turvaohjeet, joita ovat maskin käyttö, käsien huolellinen peseminen ja etäisyyksien säilyttäminen muihin ihmisiin kaikissa tilanteissa, joissa se on mahdollista. Etenkin tilanteissa, joissa ihmisiä on samoissa tiloissa paljon, toivon maskien käyttöön kiinnitettävän erityistä huomiota, jotta taudin leviäminen väestössä ei lähtisi taas kiihtymään. Etätyötä tulee myös mahdollisuuksien mukaan jatkaa, hallintoylilääkäri Jyri Moilanen muistuttaa.

Kuten muuallakin Suomessa, myös Jämsässä koronan ilmaantuvuus on jatkanut laskuaan. 14 vuorokauden ilmaantuvuus oli Jämsässä 1.helmikuuta 510 tapausta per satatuhatta ja Kuhmoissa 183.

Jämsän kaupungin koronavalmiusryhmä kokoontuu tiistai-iltapäivisin koronatilanteen seurantaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiohjausryhmän kokouksen jälkeen. 

Lisätietoja:

Vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen, p. 040 747 7736
Hallintoylilääkäri Jyri Moilanen, p. 040 617 5215

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös