Koronatartuntoja yhtenäiskoulujen oppilailla

Jämsänjoen yhtenäiskoulun Paunun yksikön sekä Jämsänkosken yhtenäiskoulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Molemmat oppilaat ovat olleet ennakoivasti poissa koulusta. Jäljityksen perusteella kouluissa ei katsota olevan altistuneita oppilaita tai henkilökuntaa.

Koronatartunnalla ei ole vaikutusta koulun toimintaan tai koulun tilojen käyttöön. Opetus jatkuu normaalisti. Henkilökunnalle ja koulun oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta.

– Uudet tartunnat liittyvät viime viikon tartuntaketjuihin, kertoo tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala.

Viime viikolla Jämsänjoen yhtenäiskoulun oppilailla ja henkilökunnalla todettiin yhteensä kolme koronavirustartuntaa. Jämsänkosken yhtenäiskoululla tartuntoja oli viime viikolla yksi.

Terveyden – ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti koulussa samassa luokkahuoneessa tai vastaavassa tilassa oleskelua ei katsota koko ryhmän osalta automaattisesti altistukseksi. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 14.10.2021 linjauksen mukaisesti koronalle altistuneista henkilöistä määrätään karanteeniin lähtökohtaisesti vain samassa taloudessa asuvat tai muut pitkäkestoiset ja tiiviit lähikontaktit, jotka ovat vailla täyttä rokotussuojaa. Koulu-, päiväkoti- ja harrastuskontakteja ei määrätä karanteeniin.

– Tapausmäärien kasvaessa on pyritty nopeuttamaan jäljitystä. Perhekaranteenien jatkoja ei enää tehdä. Eli perheessä altistuneen karanteeni on 10 vuorokautta ensimmäisen tapauksen oireiden alusta. Karanteenia ei jatketa, vaikka perheestä joku toinen sairastuu, tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala toteaa.

Jämsänjoen yhtenäiskoulussa on yhteensä 843 oppilasta, henkilöstön määrä on 107. Jämsänkosken yhtenäiskoulussa on yhteensä 519 oppilasta ja henkilöstöä 57.

Lisätietoja:
Tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala, p. 040 637 2121
Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604
Jämsänjoen yhtenäiskoulun rehtori Jaana Kummala, p. 040 755 0178
Jämsänkosken yhtenäiskoulun rehtori Antti Manninen, p. 0400 420 267

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös