Länkipohjan vedenottamolla muutos veden alkuperässä

Jämsän Vesi liikelaitos ilmoittaa, että Länkipohjan vedenottamolla siirrytään tänään 3.3.2021 käyttämään Jämsän verkostovettä, joka ajetaan vedenottamolle säiliöautolla.

Länkipohjan verkostovesi on koko ajan ollut puhdasta ja sitä voi käyttää normaalisti.

Veden ajoon ryhdytään, koska yhden vedenottamon käytössä olevan kaivon vedessä (kaivo 2) havaittiin enterokokkeja. Enterokokit ovat ulosteperäisiä bakteereita. Tämä kaivo on sama, jossa esiintyi niitä aiemminkin, ennen kaivon pesua ja desinfioimista.
Ennen käyttöönottoa kaivon vettä juoksutettiin viemäriin ja kaivon vedestä saatiin toistuvasti puhtaat näytetulokset. Bakteerit havaittiin suunnitelman mukaisessa näytteenotossa, jota oli tihennetty vedenottamon omien kaivojen käyttöönoton yhteydessä. Käytössä olevan UV-desinfiointilaitteen toimintaan kiinnitetään erityistä huomiota. Vettä voi käyttää normaalisti.

Jämsän vesi liikelaitos on teettänyt uusia porakaivoputkia, joista otettujen näytteiden tuloksia odotetaan. Mikäli tulokset ovat hyvät, voidaan näistä porakaivoputkista rakentaa ja yhdistää käyttöön uusia kaivoja.
Näiden mahdollisten uusien kaivojen käyttöönotto kuitenkin kestää joistain viikoista kuukausiin riippuen tarvittavista rakenteista.

Lisätietoja:
– verkostomestari Teijo Kilpinen, puh. 0400 177 897
– vesihuoltopäällikkö Pekka Karppinen, puh. 040 135 2211
– ympäristöterveystarkastaja Piia Pesonen puh 040 5400 638

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös