Lisää koronatapauksia Gradiassa

Gradia tiedotti viime viikolla yhteensä 12 koronatartuntatapauksesta, joissa on voinut tapahtua altistumista Gradian tiloissa. Viikonlopun ja maanantain aikana on tullut tietoon 9 uutta opiskelijan tartuntatapausta, joissa on voinut tapahtua altistumista Gradia Jyväskylässä Viitaniemen kampuksella 28.–30.9. ja Priimuksen kampuksella 29.9. sekä Schildtin lukiossa 27.9.–1.10. Gradia Jämsässä altistumista on voinut tapahtua 20.–22.9.

Lisäksi tiedossa on joitakin opiskelijoiden koronatapauksia, joissa ei ole tapahtunut altistumista Gradian tiloissa. Tiedotamme Gradian henkilöstö- ja opiskelijaintroissa sekä Gradian verkkosivuilla sellaiset tapaukset, joissa altistumista on voinut tapahtua Gradian toimitiloissa. Näistä tapauksista lähetetään myös Wilma-viesti kyseisten kampusten tai tiettyjen ryhmien opiskelijoille ja huoltajille. Näin on toimittu koko koronapandemian ajan.

Toimimme pandemian torjunnassa yhteistyössä alueellisten ja valtakunnallisten terveysviranomaisten kanssa. Viime viikolla Gradia ja Jyväskylän kaupunki sopivat tartunta- ja altistumistapauksissa toimintatavasta, jossa opiskelijan toivotaan aktiivisesti välittävän tietoa tartunnastaan lähipiirilleen ja edelleen oppilaitokselle. Mallilla pyritään nopeuttamaan tautitilanteen rauhoittumista siten, että mahdollisesti altistuneet saavat näin tiedon altistumisesta virallista jäljitysketjua nopeammin ja voivat käydä tarvittaessa koronatestissä ja jäädä karanteeniin.

– Viikonloppuna ja maanantaina tietoon tulleet tapaukset osoittavat, että tartuntoja on nyt paljon opiskelijoidemme ikäluokassa. Tilanne on edelleen vakava. Jyväskylän kaupungin kanssa sovittu toimintamalli perustuu vapaaehtoisuuteen, mutta toivomme, että jokainen kantaisi vastuunsa ja jäisi sairaana tai altistuneena ohjeiden mukaisesti kotiin, sanoo vt. kuntayhtymän johtaja Vesa Voutilainen.

Jokaisen gradialaisen on edelleen tärkeää noudattaa maskien käyttöä ja käsi- ja yskimishygieniaa koskevia suosituksia. Maskien käyttö on erityisen tärkeää tilanteissa, joissa etäisyyttä muihin on vaikea pitää, esimerkiksi opiskelijaravintoloissa ja jonoissa.

Lähde: Gradian tiedote 4.10.2021

Lisätietoja:

Vesa Voutilainen, vt. kuntayhtymän johtaja, puh. 040 341 5323
Pirjo Kauhanen, tulosaluejohtaja, rehtori, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6152
Petteri Järvinen, tulosaluejohtaja, rehtori, Gradia Jämsä, puh. 040 341 5022
Osmo Polas, va. tulosaluejohtaja, rehtori, Gradia-lukiot, puh. 040 341 4693

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös