Lounaiden annostelu Jämsän peruskouluissa ja lukiossa jatkuu

Työntekijät annostelevat oppilaille ja opiskelijoille lounaat Jämsän peruskouluissa ja lukiossa ainakin 8. huhtikuuta saakka. Asiaa arvioidaan uudelleen maaliskuun puolivälin jälkeen.

Päätöksen tehnyt Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmä muistuttaa, ettei yhteiskunnan avautuminen ja rajoitusten purkaminen tarkoita, että julkishallinnossa luovuttaisiin yleisvaarallisen tartuntataudin ehkäisytoimista. Lounasjakelun jatkamisella pyritään turvaamaan terveyttä sekä lasten ja nuorten koulunkäyntiä. Osaltaan päätöksellä halutaan turvata henkilöstön riittävyyttä ja terveydenhuollon kantokykyä.

Jämsän hallintoylilääkäri Jyri Moilanen muistuttaa, että vaikka tartuntaluvut ovat taittumassa ja tartunnat ovat pääosin lieviä, on tautia edelleen paljon liikkeellä.

– Tämä näkyy normaalia suurempina sairauspoissaoloina niin kouluissa kuin työpaikollakin. Hyvillä hygieniakäytännöillä on tarkoitus ehkäistä laajamittaista yhtäaikaista taudin leviämistä, jotta kaikki eivät sairastuisi tautiin yhtä aikaa ja muun muassa koulutoiminta voisi jatkua mahdollisimman normaalina koko kevään, Moilanen toteaa.

Hallintoylilääkärin suosituksesta koululounaiden annostelu aloitettiin tammikuussa kevätlukukauden alkaessa uudestaan parin kuukauden tauon jälkeen.

Jämsän perusopetuksessa on 1760 oppilasta ja lukiossa noin 200 opiskelijaa.

Lisätietoja:
Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös