Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille jämsäläisille 1.1.2021 alkaen

Jämsän kaupunki päätti tämän vuoden marraskuussa tarjota kaikille alle 25-vuotiaille kuntalaisilleen vuoden 2021 alusta alkaen ilmaisen ehkäisyn. Ilmaiseen ehkäisyyn oikeutetut voivat valita ehkäisymenetelmäkseen mm. ehkäisyrenkaan tai -pillerit, kierukan, kapselin tai kondomin. Ehkäisymuoto valitaan aina yhdessä nuoren kanssa keskustellen. Myös jälkiehkäisy on maksutonta.

Maksuttoman ehkäisyn tarkoituksena on lisätä nuorten seksuaaliterveyttä ja ehkäisyn käyttöä niillä nuorilla, joilla on siihen tarvetta. Tavoitteena on myös vähentää alle 25-vuotiaiden ei-toivottuja raskauksia, raskauden keskeytyksiä sekä sukupuoliteitse tarttuvia tauteja.

Ehkäisyn aloittaminen ammattilaisen tuella on turvallista ja se käy helposti. Jämsässä ehkäisyn aloitus tapahtuu joko koulu-/opiskeluterveydenhuollon tai perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolla. Aloituksen jälkeen käynnit toteutuvat aina perhesuunnitteluneuvolassa, josta saat henkilökohtaisen arvioinnin perusteella itsellesi ehkäisyvalmisteet maksimissaan vuodeksi kerrallaan. Perhesuunnitteluneuvolan kaikki vastaanottokäynnit ovat maksuttomia.

Lisätietoja:
Palveluvastaava Susa Rahkonen
Perhepalvelukeskus/Jämsän terveys Oy
Sairaalantie 11, 42100 Jämsä
Puh. 040 8269655
Susa.Rahkonen@pihlajalinna.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös