Muutoksia Jämsän kaupungin lasten ja nuorten harrastustoimintaan

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmän suositusten 16.3.2021 ja Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmän 17.3.20201 linjausten mukaisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaan tulee muutoksia. Linjauksien mukaan kaikki lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa jää tauolle 5.4.2021 saakka. Tauko koskee kaikenikäisten lasten ja nuorten ryhmiä (enemmän kuin yksi henkilö).

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen. Harrastustoiminnan rajoittamisella halutaan varmistaa lähiopetukseen paluuta mahdollisimman pian. Koulun lähiopetus on yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden ensisijainen oikeus harrastuksiin nähden. Harrastuksia jatketaan, kun tartuntatilanne Pirkanmaalla saadaan rauhoittumaan, todetaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

– Jämsän kaupungin palveluissa lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta keskeytetään 18.3.2021 alkaen, toteaa vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki. Myös kaikkien muiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestävien tilavaraukset perutaan ajalla 18.3. – 5.4.2021. Nuorisotilat ja moottoripaja ovat ajanjakson kiinni. Nuorisotiloissa voidaan järjestää lääkinnällistä kuntoutusta tai vastaavaa. Kaupungin omia ohjattuja toimintoja siirretään ulkona toteutettavaksi, mikäli se on mahdollista. Ulkotiloissa toimittaessa on noudatettava OKM:n ja THL:n turvallisuusohjetta, muistuttaa Pohjoismäki.

Työväenopiston lasten ja nuorten ryhmät jäävät tauolle. Musiikkiopiston muskariryhmät sekä lapsikuoro siirtyvät etäopetukseen torstaista 18.3. alkaen. Orkesterien ja muun soitinryhmäsoitinopetuksen etäopetusmahdollisuuksia selvitetään parhaillaan. Muutokset eivät koske yksilöopetusta. – Opettajille ja opiskelijoille tiedotetaan asiasta mahdollisimman pian, sanoo ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen.

Jämsän kaupunki on käynnistänyt valmistelutoimet työväenopiston lähiopetusta koskevan kevätlukukauden päättämiseksi. Samassa yhteydessä valmistellaan päätöstä maksupalautuksista. Näistä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

– Kaikki toivomme ja kaipaamme terveysturvallista arkea, jossa esimerkiksi lasten ja nuorten elämään kuuluvat harrastukset voisivat toteutua mahdollisimman tavanomaisesti. Rajoituksien käyttöönotolla luodaan polkua lasten ja nuorten lähiopetukseen palaamiseen. Koulunkäynti on olennainen osa lasten ja nuorten tavanomaista arkea, toteavat Katja Pohjoismäki ja Sini Käkönen.

OKM ja THL turvallisuusohjeet (pdf)

Lisätietoja:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki p. 040 571 6556
Ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen p. 040 751 4731

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös