Palveluissa uusia koronarajoituksia käyttöön 8. maaliskuuta alkaen

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi 3.3.2021 uusia rajoituksia koronavirustilanteen leviämisen ehkäisemiseksi. Ohjausryhmän uudet suositukset otetaan käyttöön myös Jämsän kaupungin palveluissa.
Ohjausryhmän linjauksen mukaisesti perusopetuksen yläluokat ja toinen aste siirtyvät etäopetukseen 8.–28.3.2021. Koululaisten ja opiskelijoiden etäopetuksen lisäksi Jämsän kaupunki ottaa käyttöön myös muita tiukkoja rajoitustoimenpiteitä, jotta nopeasti kiihtyvä koronaepidemia ja tarttuvampien virusmuunnosten leviäminen maassa saataisiin hallintaan.

Sisäliikuntatilat, uimahallit ja nuorisotilat

Aikuisten harrastustoiminta on suljettu sisätiloissa 8.–28.3.2021 ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.
Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa mukaan lukien jäähallit ja uimahallit on mahdollista vuonna 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen niin, että harrastustoiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna 8.–28.3.2021 ellei OKM/THL turvaohjeistusta (linkki) voida noudattaa. Turvaohjeissa mainitaan muun muassa yli 12-vuotiaiden maskien käytöstä, puku- ja pesuhuonetilojen käyttörajoituksista sekä siitä, että toiminta tapahtuu vakiintuneessa ryhmässä.

Nuorisotilat pysyvät suljettuina 8.–28.3.2021. Nuorisotilat ovat kuitenkin käytettävissä lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan pienryhmissä. Nuorisotiloissa noudatetaan yleisiä turvallisuusohjeita huomioiden turvavälit, maskin käyttö, käsihygienia ja että tiloihin tullaan ainoastaan terveenä.

Kirjastot, työväenopisto ja kulttuurilaitokset

Vapaan sivistystyön opetustoiminnan kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina 8.–28.3., ellei opetusta voida toteuttaa etäopetuksena. Opetusryhmiä voi toteuttaa 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein ja 2007–2002 syntyneille, mikäli opetus voidaan toteuttaa OKM:n/THL:n (linkki) turvaohjein. Musiikkiopiston yksilöopetus lähiopetuksena lapsille ja nuorille jatkuu.

Kaupungin kirjastot ovat avoinna vain nopeaa varausten noutoa ja aineiston palauttamista sekä muuta lyhytaikaista asiointia varten. Oleskelutilat ja lehtilukusalit ovat suljettuna. Omatoimikirjastot ovat avoinna normaalisti ja kirjastoauton reitit toteutuvat normaalisti. Tiloissa noudatetaan yleistä kokoontumisrajoitusta ja kirjastoautossa voi asioida kaksi henkilöä kerrallaan. Maskin käyttöä suositellaan.

Kivipankki on suljettuna 8.– 28.3.2021.

Kuuden hengen kokoontumisrajoitus

Jämsän kaupungin kaikissa yleisön käytössä olevissa sisätiloissa noudatetaan korkeintaan kuuden henkilön rajoitusta 8.–28.3.2021.
Jämsän kaupungin toimipisteissä noudatetaan laajaa maskisuositusta. Kaupungin työpaikoilla on etätyösuositus kaikissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille lähipalveluina.

Palveluiden muutoksista tiedotetaan tarkemmin mahdollisimman pian, viimeistään huomenna perjantaina 4.3.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös