Rajoitukset jatkuvat Jämsän kaupungin elämänlaatupalveluissa

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän 30.3.2021 antamien suositusten ja Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmän 30.3.2021 linjauksien mukaisesti elämänlaatupalvelujen rajoitukset jatkuvat 18.4.2021 saakka.

Opistopalvelut

Työväenopiston lasten ja nuorten ryhmät ovat tauolla 18.4.2021 saakka. Musiikkiopiston muskariryhmät sekä lapsikuoro jatkavat etäopetuksessa. Alle 20-vuotiaiden opiskelijoiden yksilöopetus voi edelleen jatkua lähiopetuksena.

Aikuisten ryhmäopetus lähiopetuksena on edelleen keskeytetty eikä aikuisten lähiopetusta enää näiltä osin tulla käynnistämään uudelleen. Etäopetuksena toteutettavat kurssit voivat jatkaa lukukauden loppuun suunnitellusti. Sivistyslautakunta käsittelee 31.3 kokouksessaan lukukauden päättymisajankohtaa ja työväenopiston kurssimaksujen palautusta koskien tämän kevään tauolla olleita kursseja. Lautakunnan päätöksestä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Kirjastopalvelut

Pääkirjasto palvelee 18.4. saakka edelleen rajoitetusti: käytettävissä on osa aulatiloista nopeaa varatun materiaalin noutoa ja palautusta varten, asiakkaita voi olla kuusi yhtäaikaisesti. Myös jonkin verran muuta aineistoa on lainattavissa ja kirjakassipalvelua tarjotaan. Kuoreveden ja Länkipohjan kirjastot ovat omatoimikäytössä klo 7-21 joka päivä. Kirjastoja etävalvotaan. Kirjastoauto kiertää aikataulunsa mukaisesti, asiakasmäärä voi olla kaksi henkilöä kerrallaan.

Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Nuorisotilat ja moottoripaja ovat suljettuina 18.4. saakka. Nuorisotiloissa voidaan järjestää lääkinnällistä kuntoutusta tai vastaavaa toimintaa.

Nuorisotyössä jatketaan verkkovälitteistä ja jalkautuvaa nuorisotyötä. Tarkempia tietoja verkkonuorisotyöstä löydät oppilaitosten Wilma-tiedotteista sekä nuorisopalveluiden somekanavista: Facebook @jamsanuorisopalvelut, Instagram @jamsanuorisopalvelut sekä Discord @VainJämsäjutut.

Kaikki lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta kaupungin sisätiloissa on tauolla 18.4.2021 asti. Myös koulujen sisätiloissa toimiva kerhotoiminta on tauolla tai toimii sulkuaikana ulkotiloissa turvaohjeita noudattaen. Kaikessa ulkoliikunnassa noudatetaan OKM/THL turvaohjeistusta (linkki tiedotteen lopussa). Huoltajat eivät kokoonnu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa ulkona yli kuuden henkilön ryhmiin ja noudattavat kaikissa tilanteissa turvavälejä.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on suljettu kaupungin sisätiloissa 18.4.2021 saakka.

Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu (ml. Olympiakomitean tukiurheilijat) on mahdollista toteuttaa sisätiloissa sulusta huolimatta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmä on tehnyt 30.3.2021 esityksen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain 58g pykälän käyttöönotosta ajalle 5.-18.4.2021. Esitys pitää sisällään laajasti mm. sisäliikuntatilojen sulkemisen. Tällä hetkellä, nykyisillä rajoituksilla Jämsän kaupungin uimahallissa voidaan toteuttaa ainoastaan lääkinnällistä kuntoutusta tai perusopetuksen opetussuunnitelman mukaista uinninopetusta. Uimahallipalveluista ajalla 5-18.4.2021 tiedotetaan erikseen, kun tiedossa on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös.

OKM/THL turvaohjeistus (linkki) 

Lisätietoja:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556
Kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen 6.4 alkaen, p. 040 832 1123,
Ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen 6.4. alkaen, p. 040 751 4731

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös