Rajoitukset jatkuvat Jämsän kaupungin elämänlaatupalveluissa

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän 23.3.2021 antamat suositukset ja Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmän 24.3.2021 linjaukset vaikuttavat elämänlaatupalveluihin. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa tarkastellaan uudelleen Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän kokouksessa 30.3.2021.

Opistopalvelut

Työväenopiston lasten ja nuorten ryhmät ovat tauolla 5.4.2021 saakka. Musiikkiopiston muskariryhmät sekä lapsikuoro jatkavat etäopetuksessa. Alle 20-vuotiaiden opiskelijoiden yksilöopetus voi edelleen jatkua lähiopetuksena.

Aikuisten ryhmäopetus lähiopetuksena on edelleen keskeytetty eikä aikuisten lähiopetusta enää näiltä osin tulla käynnistämään uudelleen. Etäopetuksena toteutettavat kurssit voivat jatkaa lukuvuoden loppuun suunnitellusti. Lukukauden päättymisajankohta ja työväenopiston kurssimaksujen palautus koskien tämän kevään tauolla olleita kursseja ovat valmistelussa. Näistä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Kirjastopalvelut

Pääkirjasto palvelee 18.4. saakka edelleen rajoitetusti: käytettävissä on osa aulatiloista nopeaa varatun materiaalin noutoa ja palautusta varten, asiakkaita voi olla kuusi yhtäaikaisesti. Myös jonkin verran muuta aineistoa on lainattavissa ja kirjakassipalvelua tarjotaan. Kuoreveden ja Länkipohjan kirjastot ovat omatoimikäytössä klo 7-21 joka päivä. Kirjastoja etävalvotaan. Kirjastoauto kiertää aikataulunsa mukaisesti, asiakasmäärä voi olla kaksi henkilöä kerrallaan.

Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Nuorisotilat ja moottoripaja ovat suljettuina 5.4. asti ja uimahalli 18.4. saakka. Nuorisotiloissa ja uimahallilla voidaan järjestää lääkinnällistä kuntoutusta tai vastaavaa toimintaa. Uimahallilla voidaan järjestää myös opetussuunnitelman mukaista uimaopetusta lähiopetuksessa oleville oppilaille. Uimahallin eläkeläisvuorot ovat tauolla 18.4 saakka.

Nuorisotyö on siirtynyt verkkovälitteiseksi ja jalkautuvaan nuorisotyöhön 5.4. saakka. Tarkempia tietoja verkkonuorisotyöstä löydät oppilaitosten Wilma-tiedotteista sekä nuorisopalveluiden somekanavista: Facebook @jamsanuorisopalvelut, Instagram @jamsanuorisopalvelut sekä Discord @VainJämsäjutut.

Kaikki lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta kaupungin sisätiloissa on tauolla 5.4.2021 asti. Myös koulujen sisätiloissa toimiva kerhotoiminta on tauolla tai toimii sulkuaikana ulkotiloissa turvaohjeita noudattaen. Kaikessa ulkoliikunnassa noudatetaan OKM/THL turvaohjeistusta. Huoltajat eivät kokoonnu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa ulkona yli kuuden henkilön ryhmiin ja noudattavat kaikissa tilanteissa turvavälejä.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on suljettu kaupungin sisätiloissa ajalla 18.4.2021 saakka.
Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu (ml. Olympiakomitean tukiurheilijat) on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Lisätietoja:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556
Kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen 25-26.3 ja 6.4 alkaen, p. 040 832 1123,
Ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen 25-26.3 ja 6.4. alkaen, p. 040 751 4731

 

Korjattu 25.3.2021:
Nuorisotyö on siirtynyt verkkovälitteiseksi ja jalkautuvaan nuorisotyöhön 5.4. saakka.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös