Tarkennuksia Jämsän kaupungin kokoontumistilojen käyttöön

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän 17.8.2021 antamien suositusten ja Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmän 17.8.2021 linjauksien mukaan tehdään tarkennuksia kaupungin kokoontumistilojen käyttöön. Linjauksissa on huomioitu Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviranomaisen 16.8.2021 antama tarkennus ja 30.7.2021 asettama kokoontumisrajoitus sekä turvavälipäätös ajalle 5.-29.8.2021. Katso Aluehallintoviraston tiedote

Linjauksissa on huomioitu myös sosiaali- ja terveysministeriön 17.8.2021 ohjauskirje koskien lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoitustoimia. Ohjauskirje luettavissa tästä

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ohjeet ryhmäharrastustoimintaan

Lapset ja nuoret

  • Harrastustoiminta voi jatkua oman ryhmän kesken lähikontakteilla.
  • Kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittua.
  • Harrastustilassa tulee olla mahdollisuus turvavälien säilyttämiseen. Esimerkiksi ryhmäharrastustunnilla sisätilassa voi olla korkeintaan sen verran osallistujia, että kaikki mahtuvat pitämään kahden metrin turvavälin. Jos harrastaessa kuitenkin aiheutuu lähikontakteja, tilaisuuden järjestäjällä ei ole velvollisuutta estää sitä.

Aikuiset

  • Ryhmäliikunta sekä ottelu- ja kilpailutoiminta sisä- ja ulkotiloissa voivat jatkua.
  • Sisätiloissa tulee välttää lähikontaktia.

Yleistä

Harrastustilassa tulee olla mahdollisuus turvavälien säilyttämiseen. Esimerkiksi ryhmäharrastustunnilla sisätilassa voi olla korkeintaan sen verran osallistujia, että kaikki mahtuvat pitämään kahden metrin turvavälin. Jos harrastaessa kuitenkin aiheutuu lähikontakteja, tilaisuuden järjestäjällä ei ole velvollisuutta estää sitä. (Avilta saatu tarkennus lisätty 16.8.2021.)

Yleisissä tiloissa on voimassa maskisuositus, ja toiminnan tulee olla terveysturvallista sekä tartuntatautilain 58c -kohdan mukaista, katso kohta Mitkä ovat tartuntatautilaissa säädetyt hygieniavaatimukset.

Jämsän kaupungin linjaukset

  • Jämsän kaupunki rajoittaa tilojen hallinnoijana omien tilojensa käyttäjämäärää.  Kaupunki toimittaa harrastus- ja kokoontumistilojen varaajille kutakin kaupungin varattavaa tilaa koskevan enimmäishenkilömäärän, jota noudattamalla turvavälit on mahdollista säilyttää.
  • Turvavälien noudattaminen on toiminnan järjestäjän vastuulla.
  • Toiminnan järjestäjä huolehtii laji-, ryhmä- ja käyttäjäkohtaisten ohjeiden antaminen toimintaansa koskien.
  • Harrastuksiin tulee saapua terveenä ja oireettomana sekä huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Suositamme kasvomaskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille eteis-, aula- ja pukuhuonetiloissa.
  • Yleisissä tiloissa on voimassa maskisuositus, ja toiminnan tulee olla terveysturvallista sekä tartuntatautilain 58c -kohdan mukaista, katso kohta Mitkä ovat tartuntatautilaissa säädetyt hygieniavaatimukset.

Lisätietoja:
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556
kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut
sivistystoimi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös