Uusia rokotusaikoja ei toistaiseksi varata – influenssarokotteet ovat loppumassa Jämsässä

Riskiryhmien influenssarokotteet ovat loppumassa myös Jämsässä, niin kuin monessa muussakin Suomen kunnassa. Rokotteiden kysyntä on tänä vuonna ollut aikaisempiin vuosiin verrattuna erityisen suurta. Tästä syystä uusia rokotusaikoja ei voi tällä hetkellä varata. Jämsässä on rokotettu riskiryhmäläisiä jo paljon ja rokotuskattavuus tulee nousemaan viime vuodesta selvästi.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos tilaa rokotteet Suomeen ja jakaa ne kunnille edellisvuoden menekin mukaan. THL on ilmoittanut, että rokotteita ei ole enää saatavilla. THL ohjeistaa influenssarokotteiden antamisen ensisijaisesti vakavalle influenssalle alttiille henkilöille ja heidän lähipiirilleen. Erityisen alttiita ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ja vakavasti sairaat henkilöt, alle 6 kuukauden ikäiset vauvat, raskaana olevat naiset ja perussairaat ikääntyneet. Lähipiirillä tarkoitetaan henkilöä, joka asuu tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä samassa huoneessa vakavalle influenssalle alttiin kanssa.

Rokotusajan jo aiemmin varanneille asiakkaille todennäköisesti rokotteita riittää, mutta valitettavasti myös jo varattuja aikoja voidaan vielä joutua perumaan. Asiakkaisiin otetaan tällöin yhteyttä henkilökohtaisesti. Toivomme myös rokotukseen ajan varanneiden vielä arvioivan, ovatko he riskiryhmään kuuluvia. Mikäli riskiryhmään kuulumaton on varannut rokotusajan, hän voi tässä tapauksessa jättää aikansa ja rokotteensa käyttämättä eli olla tulematta rokotusajalle ilman ajan perumista.

Samat keinot kuin koronainfektiolta suojauduttaessa, hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvavälit ja suu-nenäsuojusten käyttö auttavat myös influenssan välttämisessä.

Lisätietoja:
www.jamsanterveys.fi
Palveluvastaava Susa Rahkonen
Johtava ylilääkäri Titta Frantsila

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös