Vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneiden lasten harrastaminen mahdollista Pirkanmaalla 19.4. alkaen

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla laskusuunnassa. Ilmaantuvuus oli edeltävän kahden viikon ajalla 69 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testitulosten osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla 2,4 prosenttia.

Näytteissä kävijöiden määrä on edelleen alhaisempi kuin pääsiäistä edeltävällä viikolla. Sairaalahoidon tarve sen sijaan on pääsiäistä edeltävästä ajasta vähentynyt.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on ensi viikosta lähtien mahdollista Pirkanmaalla OKM:n turvaohjeistusta noudattamalla. Harrastuksissa tulee olla muun muassa korkeintaan kymmenen henkilön ryhmiä eikä kilpailuja voi järjestää. Ensi viikolla arvioidaan nuorten harrastusmahdollisuuksia.

Tartuntatautilain §58d:n käyttöä esitetään aluehallintovirastolle jatkettavaksi kuukaudella. Museoiden, kirjastojen, kylpylöiden, uimahallien, saunojen, kauppakeskusten oleskelutilojen sekä nuorisotilojen kiinni pitämistä suositellaan ainakin 30.4. asti. Näiden avaamista arvioidaan huhtikuun kuluessa.

– Tässä tilanteessa tarvitaan nyt uskoa, toivoa ja malttia. Jos vielä jaksaisimme muutaman viikon rajoituksia, mahdollisuudet vapaammalle kesän vietolle paranisivat, sanoo pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Päiväkodeista ja kouluista ei tartuntoja

Viime viikolla todettiin 185 uutta tartuntaa. Tartunnoista 75 prosenttia eli 139:n lähde pystyttiin jäljittämään. Liki kolmasosa sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Perhepiiristä saatiin viime viikolla 58 tartuntaa. Noin neljäsosa eli 34 tapausta kaikista tartunnoista saatiin tapaamalla läheisiä ja tuttavia perheen ulkopuolella.

14 tartuntaa tuli kymmeneltä eri työpaikalta. 12 tapausta todettiin asuntolasta eli vastaanottokeskuksesta. Ulkomailta tuli neljä tartuntaa. Aikuisten sisäliikuntaharrastuksista tuli kolme tartuntaa ja hoiva- tai hoitoyksiköstä tuli yksi tartunta. Muita yksittäisiä tartuntoja tunnetuista lähteistä tuli yhteensä 13 tapausta.

Päiväkodeista, kouluista tai yksityisistä juhlista ei todettu viime viikolla tartuntoja.

Lähde: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote 13.4.2021 (linkki)

Lisätietoja:

Hallintoylilääkäri Unto Palonen p. 040 617 5215

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös