Yleisörajoitukset ja koronapassin käyttö kaupungin tiloissa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Rajoitus on voimassa 6.12.2021-5.1.2022. Vaihtoehtona rajoitustoimille on koronapassin käyttö, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin, kuten otteluihin, turnauksiin, esityksiin ja näytöksiin.

Kaupungin tilojen ulkopuoliset käyttäjät päättävät itse koronapassin käyttöön ottamisesta lainsäädännön ja toimivaltaisen viranomaisen asettamien rajoitusten mukaisesti.

Kaupungin järjestämissä yleisötilaisuuksissa ja tapahtumissa edellytetään koronapassin esittämistä, mikäli toimintaan liittyy asetettuja yleisörajoitteita. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Koronapassin käytöstä luovutaan rajoitusten päättyessä. Kaupungin toiminnoissa koronapassin käyttöönotosta päättää vs. kaupunginjohtaja toimialojen esitysten ja valmiusjohtoryhmän linjausten pohjalta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston antamat päätökset eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan. Tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjiä kehotetaan kuitenkin noudattamaan koronaepidemiaan liittyviä yleisiä suosituksia myös niissä tilanteissa, joita aluehallintoviraston määräykset eivät koske.

Digitaalisen koronapassin saa Omakannasta. Jämsässä paperisen todistuksen voi käydä tulostamassa Jämsän Terveyden hyvinvointitorilla. Tulostaminen on mahdollista myös kirjaston toimipisteissä. Kirjastoissa tulostus tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla ja omatoimisesti.

Tutustu kaupungin tiloja käyttävien ohjeistukseen täältä. (linkki)

Lisätietoja:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556, sivistystoimialan alaiset tilat
Suunnittelija, Katja Lahtinen, p. 040 728 5656
Vs. kaupunginjohtaja, Anna-Liisa Juurinen, p. 040 7477736

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös