Yleisötilaisuudet vapautumassa koronarajoituksista

Rajoitus koskien sisätiloissa pidettävien yleisötilaisuuksien yleisömäärää on voimassa enää 18. helmikuuta saakka, mikäli Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän esitys rajoituksen poistamisesta toteutuu. Jämsän kaupunki odottaa asiassa Aluehallintoviraston päätöstä.

Tartuntatautilain 58d§ voimassaoloa jatkettaneen edelleen helmikuun loppuun saakka. Käytännössä ns. turvavälipykälän noudattaminen kaupungilla tarkoittaa, että kaupungin tiloissa asiakkaiden ja muiden toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä esimerkiksi asiakasmäärää rajoittamalla tai tilajärjestelyillä.

– Vaikka rajoituksia hiljalleen puretaan, tautia edelleen on, korona ei ole vielä laantunut, hallintoylilääkäri Jyri Moilanen muistuttaa.

Hybridityötä ja ryhmissä työskentelyä

Jämsän kaupungin työpaikoilla on noudatettu valtakunnallista etätyösuositusta tehtävissä, joissa se on ollut mahdollista. Etätyösuosituksen päättyessä helmikuun lopussa, kaupungilla siirrytään ns. hybridityömalliin maaliskuun alusta lukien. Käytännössä se tarkoittaa osittaista etätyötä siten, että työpaikoilla, joilla etätyötä voidaan tehdä, henkilöt eivät ole yhtäaikaisesti työpaikalla.

– Ruokapalvelukeskus Arinassa olemme pyrkineet toimimaan vastuullisesti ja ennakoivasti siten, että mahdollinen korona- tartuntojen leviäminen minimoidaan, liikelaitosjohtaja Mervi Västinen kertoo.

Arinassa työskentely tapahtuu kahdessa ryhmässä. Ryhmät eivät kohtaa toisiaan työvuorovaihtojen yhteydessä. Ensimmäinen ryhmä työskentelee arkisin aamupäivän ja toinen ryhmä iltapäivästä iltaan. Viikonloppuisin ryhmät vuorottelevat. 

Lisätietoja:

Vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen, p. 040 747 7736
Hallintoylilääkäri Jyri Moilanen, p. 040 617 5215

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös