AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäinen keskeytys

THL on päättänyt AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä – maanantain 22.3.21 rokotusajat perutaan.

Linkki THL tiedotteeseen

Noudatamme THL:n ohjeistusta ja keskeytämme AstraZenecan rokotteen käytön toistaiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokotukset keskeytyvät ainakin ensi viikon ajaksi. Maanantaille 22.3 suunnitellut rokotusajat perutaan. Sairaala-apteekissa ei ole ylimääräisiä Biontech- Pfizerin rokotteita peruuntuvien aikojen tilalle.

Tilanne arvioidaan ensi viikon aikana ja rokotukset AstraZenecan rokotteella jatkuvat aikaisintaan maanantaina 29.3. Iäkkäiden rokotukset Biontech-Pfizerin rokotteella jatkuvat.

Otamme yhteyttä maanantain 22.3 rokotusajan saaneisiin tekstiviestitse tai puhelimitse. 

Ohjeita AstraZenecan rokotteen saaneille

Suomessa ilmoitetut kaksi aivolaskimotukosta 4-10 päivää AstraZenecan koronarokotteen saamisen jälkeen ovat erittäin harvinaisia. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö havaitut hyytymishäiriöt rokotukseen.

Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla. 

Jämsän Terveyden tiedote 19.3.2021 (pdf)

Johtava ylilääkäri Titta Frantsila
Jämsän Terveys

Palvelujohtaja Sisko Tiirinen
Jämsän Terveys

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös