Biojätteen komposti-ilmoitukset ajankohtaisia

Biojätteen keräyksessä olemme siirtymässä uuteen vaiheeseen. 1. kesäkuuta 2024 alkaen biojätteen keräys siirtyy kaupungin vastuulle. Muutos auttaa meitä kaikkia tekemään Jämsästä entistä ympäristöystävällisemmän paikan elää.

Lähes 3000 kotitaloutta on jo ilmoittanut kompostorinsa kaupungin jätehuollolle, mikä on hienoa! Kuitenkin, mikäli ilmoitusta kompostoinnista ei vielä ole tehty, nyt on korkea aika. On tärkeää, että kaikki, jotka kompostoivat biojätettä, rekisteröivät kompostorinsa. Huomaa, että jos kompostoit ainoastaan puutarhajätettä, ilmoitusta ei tarvitse tehdä.

Miksi tämä on tärkeää?

Jäteasetuksen mukaan (43§, VNA 978/2021), kaikkien kiinteistöjen on annettava tiedot biojätteen käsittelystä omalle kunnalle. Tämä ei ainoastaan auta meitä ylläpitämään korkeatasoista jätehuoltoa, vaan myös varmistaa, että toimimme yhdessä ympäristön hyväksi. Muista ilmoittaa myös, jos päätät lopettaa biojätteen käsittelyn kiinteistölläsi.

Jämsän kaupungin jätehuoltomääräyksissä velvoitetaan kaikkia kiinteistöjä, mukaan lukien vapaa-ajan kiinteistöt, lajittelemaan biojätteensä. Jämsä haluaa olla biojätteen erilliskeräyksessä etulinjassa toteuttamassa kestäviä jätehuoltoratkaisuja, asukkaiden panos on tässä korvaamaton.

Miten ilmoituksen voi tehdä?

Komposti-ilmoituksen löydät täältä.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Jämsän kaupungin jätehuoltoon, autamme mielellämme. Yhdessä voimme tehdä Jämsästä vihreämmän ja puhtaamman. Ympäristömme ja tulevat sukupolvet kiittävät.

Lisätietoja:

Ympäristöinsinööri Susanna Sinisaari-Kaislo, p. 040 828 3856

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös