Jämsän lukio hakee avustusta Liikkuva opiskelu – jatkohankkeeseen

Jämsän sivistyslautakunta hyväksyi kokouksessaan 31.3.2021 lukion hankehakemuksen ja myönsi luvan osallistua Liikkuva opiskelu -jatkohankkeeseen vuosina 2021 ja 2022.

Hankkeelle haetaan noin  6 500 € suuruista avustusta. Hankkeen omavastuuprosentti on vähintään 50 %. Hanke on jatkoa vuonna 2019 käynnistyneelle hankkeelle. Vuonna 2019 avustusta saatiin 7 450 € ja v. 2020 4 000 €.

Tavoitteena seuraavalle lukuvuodelle on jatkaa hyviksi koettuja käytänteitä. Lisäksi tavoitteena tuoda korostetusti hyvinvointinäkökulmaa kaikkeen toimintaan, joka kattaa koko lukioyhteisön. Yhteistyötä koulun ja paikallisten hyvinvointitoimijoiden kesken jatketaan ja uu­sia kumppanuuksia lisätään mukaan toimintaan.

Tavoitteena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä kehittämällä liikunnallista toimintakulttuuria toisen as­teen oppilaitoksissa. Erityisenä tavoitteena on vähän liikkuvien opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden lisääminen.

-Opiskelijalähtöisyys on toiminnan lähtökohta ja liikuntatutoreiden suunnittelutyö ja tekeminen on keskiössä. Toteutetaan suunnitelmia ja tapahtumia, jotka ovat jääneet toteuttamatta vallitsevan koronapandemian takia, toteaa rehtori Juha Damskägg.

Aikaisimmissa hankkeissa on hankittu mm. polkupyöriä, pingispöytiä, biljardipöytä ja sykemittareita. Lisäksi on koulutettu liikuntatutoreita. Toimilla on saatu lisättyä opiskelijoiden liikkumista koulupäivän aikana.

Lisätietoja:
lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös