Jämsänkosken yhtenäiskoulun oppilaita ja henkilökuntaa altistunut koronavirukselle

Jämsänkosken yhtenäiskoulussa on todettu koronatartunta 6. luokan oppilaalla. Altistuneiden oppilaiden perheille on lähetetty tietoa asiasta Wilmassa ja tekstiviestillä.

Altistuneiden oppilaiden ja opettajien karanteeniin asetus on käynnistetty. Karanteeni jatkuu 16. helmikuuta saakka. Karanteenimääräyksellä pyritään estämään epidemian leviäminen. Karanteeniin asetettavia oppilaita on 17 ja henkilökuntaa viisi. Muiden mahdollisten altistuneiden selvitystyö on kesken. Karanteeni koskee ainoastaan altistuneita henkilöitä, ei heidän perheenjäseniään tai lähipiiriään.

Opetus koulussa jatkuu normaalisti. Karanteenissa olevat oppilaat ovat etäopetuksessa. Kouluruoka toimitetaan oppilaille kotiin.

–Jämsänkosken yhtenäiskoulun tartuntatapaus on kolmas Jämsän kouluissa. Tartunnalla ei ole tiettävästi yhteyttä aiemmin muissa kouluissa todettuihin tartuntoihin. Meidän kaikkien on tärkeää edelleen jaksaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta, pitää maskia ja säilyttää kahden metrin turvavälit, hallintoylilääkäri Unto Palonen muistuttaa.

Karanteenin aikana ei saa tavata perheen ulkopuolisia henkilöitä eikä kodin ulkopuolella asioida esimerkiksi kaupassa. Alle 16-vuotiaan lapsen huoltaja voi saada tartuntatautipäivärahaa, jos lapsi on määrätty olemaan kotona tartuntataudin vuoksi eikä voi siksi tehdä työtään.

Jämsänkosken yhtenäiskoulussa on oppilaita 415 ja henkilökuntaa 50.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751
Sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen p. 0400 542 062
Ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen p. 040 751 4731
Hallintoylilääkäri Unto Palonen p. 040 617 5215

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös