Kolmas koronarokotus nyt kaikille 50 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille

THL suosittelee kolmatta koronarokotetta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Kolmansissa rokoteannoksissa pyritään etenemään nopeasti vanhimmasta ikäryhmästä nuorimpiin. Jämsässä kolmannen koronarokotuksen on saanut 28 % 12 vuotta täyttäneistä, yli 5000 henkilöä.

Ilman ajanvarausta tapahtuviin walk-in rokotuksiin tai ajanvarauksella tapahtuviin rokotuksiin voivat tulla nyt kaikki 50 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4 kuukautta. Sairauksien vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja 60 vuotta täyttäneet voivat tulla rokotukseen, kun toisesta annoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.
Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Muistutamme myös, että kaikki ne 12 vuotta täyttäneet kuntalaiset, jotka ovat vielä vailla ensimmäistä ja toista rokotetta voivat edelleen tulla helposti walk-in rokotuksille ilman ajanvarausta. mRNA-koronarokotteiden ensimmäisen ja toisen annoksen suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa.

Seuraavat walk-in rokotukset Jämsän liikuntahallilla (Keskuskatu 16)
tiistaina 4.1. klo 9-15 (ajanvarausten lisäksi 1 walk-in linja)
keskiviikkona 5.1. klo 9-15 (ajanvarausten lisäksi 1 walk-in linja)
perjantaina 7.1. klo 9-15 (ajanvarausten lisäksi 2 walk-in linjaa)

50 vuotta täyttäneet ja riskiryhmät voivat myös varata ajan kolmanteen rokotukseen, joko sähköisesti tai puhelimitse.

Jämsän pääterveysasemalla rokotusaikoja on vapaana ensi viikolla ja tästä eteenpäin. Kuoreveden terveysasemalla vapaita aikoja seuraavina rokotuspäivinä ti 11.1, Koskenpään terveysasemalla ke 12.1,
Länkipohjan terveysasemalla to 13.1.

Kaikki nämä varattavissa nyt myös sähköisen ajanvarauksen kautta.

Rokotusneuvonta ja ajanvaraus puhelimitse:
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Terveysasemilla rokotukset tapahtuvat ajanvarauksella, jotta rokotteita saadaan varattua oikea määrä kaikille rokotukseen tuleville, ja jotta tilat eivät ruuhkautuisi.

Käynnissä ovat myös voimakkaasti immuunipuutteisten neljännet koronarokotukset sekä 5-11 vuotiaiden lasten koronarokotukset.

Lisätietoa rokotuksista ja rokotteista edellisessä tiedotteessamme 31.12.21.

palveluvastaava Susa Rahkonen
johtava ylilääkäri Titta Frantsila
Jämsän Terveys

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös