Omikron-aalto jatkuu Pirkanmaalla entisellään

Taysin erityisvastuualueella on potilaita sairaalahoidossa enemmän kuin muilla erityisvastuualueilla asukasmäärään suhteutettuna. Taysin erikoissairaanhoidon potilasmäärä on edellisten viikkojen tasolla. Keskimäärin sairaalaan tulee kahdeksan uutta koronapotilasta päivässä.

Tiistaiaamuna Taysissa oli koronan vuoksi osastohoidossa 36 koronapotilasta ja tehohoidossa alle viisi koronapotilasta. Lisäksi hoidossa on jatkuvasti muita potilaita, joilla korona on sivudiagnoosi.

Positiivisten testitulosten määrä ja ilmaantuvuus ovat pysyneet ennallaan. Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 3799 koronatartuntaa. Viime viikolla Fimlabissa tutkittiin 4740 näytettä.

Rokotukset ovat edelleen epidemian torjunnan kulmakivi ja erinomainen suoja sairaalahoitoa vaativalle tautimuodolle. Pirkanmaalaisista yli 18-vuotiaista yhden koronarokotteen on saanut 89,9 prosenttia, kaksi rokotetta 87,5 ja kolme rokotetta 59,3 prosenttia. Kolmas annos kannattaa ottaa, jotta saa pitempikestoisemman suojan vaikeaa tautia vastaan, suosittelee ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista.

– Kunkin vastuu omasta ja lähipiirin tartunnan torjunnasta on edelleen tärkeää, koska omikronia on vielä paljon liikkeellä Pirkanmaalla. Maskit ja turvalliset etäisyydet yhä tärkeitä eikä oireisena kannata mennä oman kodin ulkopuolelle, muistuttaa Syrjänen.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä seuraa koronatilanteen kehitystä. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran 15.3.2022.

Lähde: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote 1.3.2022

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste, p. 0400 742 751
Hallintoylilääkäri Jyri Moilanen, p. 040 6175 215

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös