Perusopetuksessa ja lukiossa valmistaudutaan etäopetukseen

Jämsän kaupungin perusopetuksen luokat 7.- 9. ja lukiokoulutus valmistautuvat siirtymään etäopetukseen ajalle 8.3. – 28.3.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on to 25.2. tiedottanut, että perusopetuksen yläkoulut, vl. 7.-9., ohjataan siirtymään etäopetukseen kolmeksi viikoksi ma 8.3. alkaen. Samalla hallitus on antanut suosituksen toisen asteen siirtymisestä etäopetukseen 8.3. alkaen kolmeksi viikoksi. Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt asiaa kokouksessaan 25.2.2021.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmä kokoontuu pe 26.2. ja kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraavan kerran ma 1.3.

Jämsän kaupungin perusopetuksessa sekä lukiokoulutuksessa on alettu valmistautumaan siihen, että etäopetus aloitetaan 8.3. kolmen viikon ajaksi. Jämsän kaupunki tekee viralliset päätökset tästä sen jälkeen, kun maan hallitus ja valtionviranomaiset ovat omat päätöksensä tehneet.
Etäopetus ei koske erityisen tuen oppilaita, valmistavan opetuksen oppilaita eikä pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita.

Etäopetusta toteutetaan etäyhteyksin oppilaiden ja opiskelijoiden normaalien lukujärjestysten mukaisesti.

Perusopetuksen vuosiluokkien 7.-9. oppilaat sekä lukiokoulutuksen opiskelijat saavat erityisopetuksen sekä oppilas- ja opiskeluhuollon palvelut katkeamattomina myös etäopetusjakson aikana. Oppilas- ja opiskeluhuollon palveluista tiedotetaan erikseen.

Kouluruokailu järjestetään etäopetusjakson aikana kouluruokakassipalveluna. Ruokakassien jakelusta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Esiopetus sekä perusopetuksen vuosiluokat 1.-6. jatkavat hiihtoloman jälkeen lähiopetuksessa.

Jämsän kaupunki suosittaa kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuville omaehtoista karanteenia 2.3. alkaen. Kevään 2021 ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään lukion tiloissa normaalin aikataulun mukaisesti terveysturvallisuus huomioiden.

Jämsän kaupunki pyytää, että Wilma-viestejä seurattaisiin myös hiihtolomaviikon aikana. Jämsän kaupunki toivottaa terveysturvallista hiihtolomaviikkoa.

Lisätietoja:

Ma. opetusjohtaja-opistojen rehtori Sini Käkönen, p. 040 751 4731
Lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös