Tervetuloa tutustumaan Synninlukon esteettömään luontokohteeseen

Synninlukon esteetön luontokohde on valmistunut. Kohteen avajaisia vietetään keskiviikkona 27. syyskuuta kello 14–18 kahvi- ja mehutarjoilun kera. Paikan päällä aluetta esittelee reitistöjä suunnitteleva Jämsän kaupungin projektityöntekijä Antti Mäkinen.

– Synninlukko on näkemisen arvoinen rotkolaakso, joka on rauhoitettu rehevän lehtomaisen kasvillisuutensa vuoksi. Esteettömän reitin myötä alueesta pääsevät nauttimaan myös he, jotka eivät ennen ole alueella pystyneet liikkumaan, Mäkinen toteaa.

Jämsän ja Jämsänkosken välillä sijaitsevaan rotkolaaksoon toteutettu luontoreitti on tarkoitettu kävellen, pyörätuolilla ja lastenrattaiden kanssa ulkoileville. Parkkipaikalta kulkee 400 metriä esteetöntä soratietä, jonka jälkeen pääsee lähestymään Synninlukon rotkomaisemaa 65 metrin mittaisella puurakenteisella väylällä. Esteettömän osuuden päätteeksi on eväspaikkana toimiva luontolava, jossa on kaksi pöytäryhmää. Pöytäryhmistä voi penkin poistamalla muokata pyörätuolilla saavutettavan version, sillä istuinosa on irrotettavissa.

Esteettömän reitin jälkeen alkaa Synninlukon luonnonsuojelualue, jossa on suositeltavaa liikkua ainoastaan jalkaisin reitin haastavuuden vuoksi. Luonnonsuojelualueella olevalla polulla ei ole opasteita.

Esteettömän luontokohteen rakentamisen kustannukset ovat noin 40 000 euroa. Kohde on saanut avustusta Aluehallintoviraston luonnonvirkistyskäyttöön tarkoitetun liikuntapaikkarakentamisen määrärahasta. Avustuksen suuruus on noin 30 prosenttia kustannuksista.

Synninlukko sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Jämsän keskustassa, osoitteessa Synninlukontie 140.

Lisätietoja:

Projektityöntekijä Antti Mäkinen, p. 040 756 1240

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös