Viemärivuoto kaupungin vuokraamissa Forumin tiloissa

Jämsän pääkirjaston, nuorisotilan, neuvonnan ja matkailuneuvonnan tulevien toimitilojen kattorakenteissa Forumissa on todettu viemärivuoto. Vettä on vuotanut kaupungin käytössä oleviin tiloihin keskiviikkona 9. helmikuuta.

Insinööritoimisto Vahanen Oy:n tutkimuksessa 11. helmikuuta on selvinnyt, että ravintolan vanhassa viemäriputkessa on vuoto. Vuotava viemäriputki uusitaan. Muut ravintolan viemäriputket on uusittu jo aiemmin. Vahanen Oy:n suunnittelema korjaustyö aloitetaan ensi viikolla.

Lisäksi maanantaina 7. helmikuuta todettiin jääpuikon aiheuttama kattovuoto. Rakennuksen lasikatteessa on ollut isoja jääpuikkoja, jotka tippuessaan ovat rikkoneet viime kesänä asennettua kattohuopaa kahdesta kohtaa. Vuotokohta on korjattu ja paikalle asennetaan suojus, jotta vahinko ei pääse toistumaan.

Insinööritoimisto Vahanen Oy on todennut vahingon ja tehnyt korjaussuunnitelman. Korjaustyöt on jo toteutettu suunnitelman mukaisesti. Korjaustyön onnistuminen tarkistetaan ensi keväällä.

Tulevan kirjastotilan laattalattia ei ole vaurioitunut vesivahingosta, eikä kuivatustoimia tarvita. Katon yläpohjaa todennäköisesti kuivataan koneellisesti.

– Tilan pääurakoitsija Rakennus-Kaseva Oy huolehtii, että korjaustyöt toteutetaan suunnitelman mukaisesti, toteaa rakennuksen omistajan edustaja Juuso Paavola Business Networkiltä.

Insinööritoimisto Vahanen Oy tekee vuokranantajan toimeksiannosta raportin vesivahinkovauriosta ja tarvittavista toimenpiteistä. Tämän perusteella kaupungin työryhmä käsittelee asiaa.

– Olemme sopineet vuokranantajan kanssa, että kokoonnumme käsittelemään ja ratkaisemaan asiaa heti, kun Vahanen Oy:n raportti on valmis. Kaupungin tavoitteena on, että korjaustoimenpiteet eivät vaikuta merkittävästi pääkirjaston tai toimistojen muuttoaikatauluun, toteaa vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen.

Jämsän pääkirjaston kalustamisen on tarkoitus alkaa maaliskuun alussa, mutta uusia kalusteita ei voi viedä tilaan ennen kuin vesivahinkovaurioiden aiheuttamat korjaustoimet on tehty ja tarkastettu. Forumiin sijoittuvan uuden pääkirjaston, nuorisotilan, neuvonnan ja matkailuneuvonnan on tarkoitus aueta käyttäjille huhtikuussa.

Lisätietoja:
Vs. kaupunginjohtaja Anna-Liisa Juurinen, p. 040 747 7736
Business Network Oy Juuso Paavola, p. 044 366 6937

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös