Yrittäjäsiskot löysivät unelmauransa

Tänä syksynä 1-vuotispäiväänsä viettävä Matto&Sisustus Dream Home Oy Keskuskadulla on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa Jämsän kivijalkamyymälöiden joukossa. Edes pandemia ei ole pystynyt pilaamaan onnistunutta yritysstarttia. Siskokset Satu ja Margareetta Myllysilta luotsaavat myymäläänsä parivaljakkona, jolla on täysi luottamus toisiinsa. Kumpikin kertoo toisiaan täydentäen, kuinka kulunut vuosi on vahvistanut sen, että yrittäjyys on juuri heille sopivaa arkea, ja että sisko on juuri se oikea kumppani yrittäjyydessä.

– Ei tämä edes tunnu työltä eikä koskaan harmita lähteä töihin!

Margareetta ja Satu Myllysilta

Myllysiltojen liikkeessä on runsas ja vaihtuva kattaus kodinsisustustuotteita ja monenlaista lahjatavaraa. Liikkeen tavaramerkki on laaja valikoima mattoja ja erityisesti käytävämatot.

– Käytävämattoja voidaan leikata ja kantata haluttujen mittojen mukaan. Pisin myymämme matto oli noin yhdeksänmetrinen. Matkailuauton pohjasta voi tehdä kaavan, jonka mukaan leikataan sopivan muotoinen matto, Satu Myllysilta kuvailee erilaisia mahdollisuuksia räätälöidä tuotteita asiakkaan toiveiden mukaan.

Haastattelun lomassa liikkeeseen saapuu rouva, joka kertoo tulleensa ”terapiakäynnille”, niin paljon kaunista ihailtavaa on tarjolla. Myös sisaruskaksikolla on terveitä ajatuksia yrittämiseen liittyen.

– Jos homma ei toimi, niin lopetetaan ja mietitään jotain muuta tilalle, Margareetta Myllysilta toteaa rauhallisesti.

Yrityksen perustamiseen apua kaupungin yrityspalveluista

Toistaiseksi homma toimii hyvin ja arki rullaa omalla painollaan. Merkkipäivän kynnyksellä onkin sopiva hetki jo muistella Myllysiltojen osakeyhtiön perustamista. Työskenneltyään pari vuosikymmentä isänsä matto- ja huonekaluliikkeessä oli luova paussi paikallaan, kun isä päätti liiketoimintansa.

Muutaman kuukauden mietinnän jälkeen siskokset päättivät kääntyä Jämsän kaupungin yrityspalvelujen puoleen. Heitä opasti yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen, joka auttoi liiketoimintasuunnitelman työstämisessä, liikeidean hiomisessa, rahoitussuunnitelman laatimisessa ja starttirahan anomisessa sekä monessa muussa asiassa, jotka saattavat olla kovin haasteellisia aloittavalle yrittäjälle.

– Joonas antoi meille kotitehtäviä mietittäväksi ja me pähkäilimme asioita yksi kerrallaan. Ilman Joonasta emme olisi yksin osanneet mitenkään ajatella kaikkia asioita, Satu ja Margareetta ylistävät kilvan liikkeeseen saapunutta Nurmista.

Joonas Nurminen ottaa kehut vaatimattomasti vastaan ja valaisee, että tärkeintä on juuri ottaa rohkeasti yhteyttä yrityspalveluihin. Sen jälkeen apua saa varmasti kaikkeen.

Yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen

– Jos on edes pieni liikeidean palanen mielessä, niin kannattaa tulla juttusille. Siitä lähdemme sitten yhdessä eteenpäin jalostamaan ideaa käytäntöön. Yrittäminen on erinomainen tapa työllistää itsensä. Tällä hetkellä on myös paljon kiinnostusta kevytyrittäjyyteen eli toimitaan yrittäjänä vaikka jokin kausi vuodesta tai oman päivätyön ohella.

Nurminen kertoo, että tällä hetkellä Jämsässä on puolen vuoden aikana perustettu 53 yritystä. Se on lähes ennätyksellistä vauhtia, sillä yleensä vuodessa perustetaan 80-90 yritystä. Kaipolan tehtaan lakkautus on poikinut tähän mennessä yhteensä yhdeksän erilaista yritystä.

– Työni suola on se, että saan olla mukana rakentamassa Jämsän elinvoimaisuutta uudistuvana kaupunkina, joka ei toimi pelkästään tehtaanpiippujen varassa, Nurminen summaa omaa rooliaan. – Olemme mukana yrittämisen kaikissa vaiheissa, emme pelkästään perustamisessa, hän muistuttaa.

Nurminen silmäilee liikkeen valikoimaa etsien vaimolleen syntymäpäivälahjaa ja toimittajan mukaan lähtee rautainen divaani ulkokäyttöön. Myllysiltojen liikkeessä on yksinkertaisesti jokaiselle jotakin. Kaupan päälle saa ystävällisen palvelun sekä hyvän mielen siitä, että ostokset tuli tehtyä kotipaikkakunnalla.

Teksti ja kuvat: Susanna Ruusu

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also