Anni Kainulaiselle Jämsän kaupungin vuoden urheilija -palkinto

Jämsän kaupungin vuoden urheilija -palkinto myönnettiin Anni Kainulaiselle vuoden 2022 urheilumenestykseen -ja ansioihin perustuen. Kuva: Touho Häkkinen.

Tunnustus on suuruudeltaan 3000 euroa. Kainulainen sai palkinnon valtuuston kokouksen yhteydessä 29.5.2023.

Valinnassa huomioitiin erityisesti Kainulaisen hyvä menestys Suomen mestaruushiihdoissa niin yksilö- kuin joukkuekilpailuissa. Kainulainen saavutti vuonna 2022 SM-pronssia 10 km perinteisen kisassa sekä SM-kultaa vapaan tyylin parisprintissä ja SM-hopeaa naisten viestihiihdossa.

Anni Kainulainen on saavuttanut urallaan yhden henkilökohtaisen SM-mitalin lisäksi 14 viestimitalia aikuisten SM-kilpailuissa. Kainulainen on edustanut Suomea myös 20 kertaa hiihdon maailmancupin kilpailuissa sijoittuen parhaimmillaan 38. sijalle.

Kainulaisen kasvattajaseura on ollut Kaipolan Vire ry, jota hän edusti vuoteen 2012 saakka. Jämsässä asuessaan Kainulainen ohjasi paljon erilaisia urheilukerhoja, mm. liikuntaleikkikoulua, Hippo-harjoituksia, pesäpalloa ja urheilukoulua.

Keski-Suomen Maakuntaviestissä Kainulainen on hiihtänyt useita kertoja Jämsää edustaen ja osallistunut kisaan aina, kun se vain on kilpailukalenteriin mahtunut.

–  Harjoittelupaikoista etenkin Himoksen mäet ovat tuttuja, myös Särkijärven vitosen lenkki on oivaa harjoittelumaastoa, kertoo vuoden urheilijapalkinnon saaja Anni Kainulainen.

Jämsän kaupungin vuoden urheilija -palkinto voidaan myöntää merkittävien kilpailusaavutusten perusteella urheilijalle tai joukkueelle kyseisen vuoden urheilumenestyksen tai koko urheilu-uran saavutusten perusteella. Palkinnon saajan tulee olla jämsäläinen tai muualle muuttanut, mutta merkittävästi Jämsää urheilutoiminnassaan esille tuonut henkilö tai joukkue. Kilpailumenestystä arvioidessa huomioidaan lajin kilpailutoiminnan laajuus sekä urheilijan esikuvallisen aseman merkityksellisyys.

Palkinnon saajan valintaa valmistelleeseen työryhmään kuuluivat monimediatoimittaja Susanna Tikkanen Jämsän Seutu ja viranhaltijaedustajina sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen, vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki ja sivistyslautakunnan edustajina Tiina Altti ja Jyrki Niittymaa.

Jämsän kaupungin vuoden urheilija -palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa. Ensimmäisen kerran palkinnon sai endurokuljettaja Roni Kytönen vuonna 2020. Yleisurheilija Kristian Pullille palkinto on myönnetty kahtena edellisenä vuotena.

Lisätietoja:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös