Ensilumenlatu avataan marraskuun puolivälin jälkeen

Himoksella sijaitseva ensilumenlatu avataan käyttäjillemarraskuun puolen välin jälkeen. Lumetustöihin on tarkoitus ryhtyä ensi viikolla, jos sääolosuhteet sallivat.

Ensilumenlatuun käytettävällä säilölumella saadaan tehtyä 1,3 kilometrin mittainen latu, jota hiihdetään edestakaisin. Pakkassäiden myötä latua jatketaan lumettamalla, jonka jälkeen ladun pituus yhteen suuntaan on 1,7 kilometriä. Koko latuosuus on valaistu ja ladun varrelta löytyy asiakkaiden käytössä oleva laavu.

– Asiakaspalautteiden myötä tänä vuonna on päätetty tehdä latua enemmän tasaiselle reittiosuudelle, sanoo vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki välittäen näin Himosvuoren Latuosuuskunnan terveiset.

Ensilumenladulle pääsee Himoksen länsirinteiden alaosan parkkipaikalta, osoitteesta Himosraitti 2.

Ladun käyttö on kauden alkuvaiheessa maksullista. Ensilumenladun kausikortit ja päiväliput ovat myynnissä Center Market Himoksella (Länsi-Himoksentie 4). Yli 17-vuotiaiden kausikortti maksaa 120 euroa ja 10−16-vuotiaiden junioreiden 60 euroa. Päivälipun hinta yli 17-vuotiailta on 12 euroa, 10−16-vuotiailta 6 euroa. Kulttuuri- ja liikuntaetuja käyttävät voivat ostaa liput Himos Yhtiöiden toimistolta arkisin kello 9-15.

Liput voi hankkia myös Mobile Payn kautta ladun lähtöpaikalta. Mobile Pay:tä käyttäessä asiakas ei saa erillistä lippua, eikä kausikorttia. Asiakkaan tule tarvittaessa pystyä osoittamaan maksu kännykästään tai itse tulostamastaan kuitista.

Latu muuttuu maksuttomaksi, kun alueen luonnonlumilatuja saadaan riittävästi auki. Ladun muuttumisesta maksuttomaksi tiedotetaan erikseen.

Ensilumenladun ylläpidosta ja kunnostuksesta vastaa Himosvuoren Latuosuuskunta.

 

Lisätiedot:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556

Matkailusihteeri Sanna Leppänen, p. 050 372 0069

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös