Eteläisen Keski-Suomen työllisyysalueen järjestämissuunnitelma julkaistu

Alueen valmistelijat sekä alueen kuntien edustajat kertovat Eteläisen Keski-Suomen järjestämissuunnitelmasta ja vastaavat median kysymyksiin tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 4. lokakuuta.

Kokonaisuutta esittelevät kaupunginjohtaja Hanna Helaste ja projektikoordinaattori Satu Soutulahti.

Eteläisen Keski-Suomen työllisyysalueen yhteistoimintasopimusta ja järjestämissuunnitelmaa työvoimapalveluiden järjestämiseksi on valmisteltu kesäkuusta lähtien. Työllisyysalueen kuntien välinen yhteistoimintasopimus ja järjestämissuunnitelma ovat alueen kaupungin- ja kunnanhallitusten käsittelyssä 9. lokakuuta alkaen. Kuntien tulee ilmoittaa työllisyysalueistaan työ- ja elinkeinoministeriölle lokakuun loppuun mennessä.

Eteläisen Keski-Suomen työllisyysalueen kuntia ovat Joutsa, Keuruu, Luhanka, Multia, Mänttä-Vilppula, Petäjävesi, Toivakka ja Jämsä.

Suomessa valmistellaan valtakunnallista TE-palveluiden eli työ- ja elinkeinopalveluiden uudistusta. Uudistuksen keskeinen tavoite on tuoda palvelut lähemmäksi asiakkaita. Kunnat voivat helpommin tarjota asiakkaille kohdennettuja ja paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja. TE-palvelut siirtyvät valtiolta kunnille tai kuntien muodostamille työllisyysalueille 1.1.2025 lähtien.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste, p. 0400 742 751
Projektikoordinaattori Satu Soutolahti, p. 044 901 8420

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös