Forumin palvelukokonaisuus avataan torstaina

Pääkirjaston, nuorisotilan, neuvonnan ja matkailuneuvonnan kokonaisuus sijoittuu Keskuskadun remontoituihin 1550 neliöisiin tiloihin.

Jämsän pääkirjaston, nuorisotilan, neuvonnan ja matkailuneuvonnan muutto on saatu valmiiksi. Ovet avataan asiakkaille torstaina 9. kesäkuuta kello 12, kun avajaisnauha leikataan poikki. Leikkaajina toimivat sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jyrki Niittymaa, kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen, talous- ja suunnittelupäällikkö ja kalustamistyöryhmän puheenjohtaja Erkki Kainulainen, vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, vastaava palveluneuvoja Sari Riekki, matkailusihteeri Sanna Leppänen, kirjastovirkailija Pirjo Kankainen, laitoshuoltaja Heli Peltola, Business Network Oy:n Juuso Paavola, aktiivinen kirjaston käyttäjä Ulla Vuorio sekä nuorisovaltuuston jäsenet Pessi Lemmetyinen ja Miro Isotalo.

Nauhan leikkaamisen myötä pääkirjaston lisäksi myös kaupungin neuvonta ja matkailuneuvonta alkavat palvella asiakkaita samoissa tiloissa Forumissa. Yhteisissä tiloissa toimivaan nuorisotilaan voi tutustua avajaispäivänä kello 12-17.

– On hienoa, että tilat ovat nyt valmiina. Henkilökunta ja asiakkaat ovat odottaneet tätä kovasti. Tervetuloa tutustumaan, sanoo kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen.

Eräpäivät siirretty

Avajaispäivä on viivästynyt hieman kalustetoimitusten takia. Tämän takia monilla kirjaston asiakkailla aineistojen eräpäivä on jo ennen avajaisia. Näistä ei kuitenkaan myöhästymismaksuja kerry, vaan eräpäivät on siirretty eteenpäin 23. kesäkuuta saakka.

Lainoja on mahdollista uusia myös itse verkkokirjastossa normaaliin tapaan.

 

Kirjastolla laajat aukioloajat

Jämsän Keskuskadun varrella sijaitseva uusi pääkirjasto palvelee asiakkaita laajoin aukioloin. Henkilökunnan palveluajat ovat maanantaista torstaihin kello 9-19 ja perjantaisin kello 9-17. Lisäksi henkilökunta on paikalla lauantaisin syyskuun alusta huhtikuun loppuun kello 9-14.

Palveluaikojen lisäksi pääkirjastoon tulee omatoimiajat, joten kirjastossa voi asioida muulloinkin kuin palveluaikoina. Omatoimiajat mahdollistavat kirjastossa asioimisen joka päivä kello 7-21 välisenä aikana. Omatoimiaikoina kirjastoon pääsee kirjastokortin ja siihen liitetyn pin-koodin avulla. Omatoimiaikoina on mahdollista palauttaa ja lainata aineistoa automaatilla, lukea lehtiä, käyttää muuta aineistoa ja tietokonetta. Sen sijaan kopiointi ja tulostaminen onnistuu vain henkilökunnan ollessa paikalla.

 

Asiakastoive toteutettu

Uusissa tiloissa on äänieristetty neljän hengen toimistotila, jota voi varata maksutta käyttöönsä. Tila on käytettävissä palveluaikoina. Lisäksi tiloissa on hiljainen lukusali ja pieni vuokrattava monitoimitila. Lehtilukusalista on hyvät näkymät Keskuskadulle.

Uutta on asiakastoiveena hankittu kahviautomaatti. Kahvin tai teen voi maksaa MobilePayn kautta tai palveluaikana virkailijalle.

Keskeinen sijainti ja koronarajoitusten päättyminen mahdollistaa aiempaa laajemman tapahtumatuotannon uusissa tiloissa. Tilaisuuksista tiedotetaan muun muassa kirjaston Facebookissa ja Instagramissa.

Matkahuollon yhteydessä sijainneen keskustan lehtilukusalin toiminta päättyy uuden pääkirjaston avautuessa.

 

Neuvonnasta tutut palvelut

Kaupungin neuvonnan tutut palvelut voi hoitaa jatkossa samalla palvelutiskillä kuin kirjastoasiat. Neuvonnassa voi maksaa kaupungin ja Jämsän Vesi liikelaitoksen laskuja ja ostaa erilaisia kaupungin tuotteita. Neuvonnasta voi kysyä myös neuvoa kaupungin eri alojen palveluista. Viralliset kuulutukset ovat myös nähtävillä kirjaston aukioloaikoina. Kaupungin neuvonnan palveluaika on maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Niin ikään kaupungin matkailuneuvonta palvelee kirjaston kanssa samoissa tiloissa. Neuvonnasta saa vinkkejä loman viettoon Himos-Jämsässä ja mukaan voi napata alueen esitteitä ja karttoja.

 

Nuorisotilan kesäaukioloajat

Keskustan uusi nuorisotila on kesällä avoinna ke 15.6., to 16.6., ke 22.6. ja ke 29.6. kello 13-16 ja ti 21.6. klo 11-14. Toiminta on suunnattu 11-17 -vuotiaille.

 

Tilaa reilut 1500 neliötä

Forumin tiloissa tulee työskentelemään kaikkiaan noin 20 henkilöä. Kaupunki on vuokrannut 1550 neliön tilat kymmeneksi vuodeksi.

Kokonaisuuden kalustamiseen ja varustamiseen varattiin 420 000 euroa. Muutostöiden pääurakoitsijana toimi Rakennus-Kaseva Oy. Kiinteistön omistaa Business Network Oy.

Palvelukokonaisuus sijaitsee Jämsän Keskustassa osoitteessa Keskuskatu 2-4.

Kirjastoauto Severus liikennöi uudistetulla reittiaikataululla perjantaista 10. kesäkuuta lähtien.

Jämsänkoskella avataan syksyllä omatoimikirjasto Jämsänkosken yhtenäiskoulun yhteyteen.

 

 

Lisätietoja:

Kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen, p. 040 832 1123
Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556 (nuorisotila)
Matkailu- ja markkinointijohtaja Ulla Haggren, p. 040 526 1393
Kaupungin neuvonta, p. 040 825 2797 tai sähköpostitse neuvonta.kaupunki@jamsa.fi
Kaupungin matkailuneuvonta, p. 050 577 1903

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös