Himoksen ensilumenlatu avataan lauantaina 13.11.

Himoksen ensilumenlatu avataan hiihtäjien käyttöön lauantaina 13.11. klo 9. Lumen levitys aloitettiin maanantaina 8.11. Lumen levitykseen ja viimeistelyyn on arvioitu menevän 4-5 päivää.

Ensimmäisen talven lumivarasto säilyi hyvänä lämpöisen kesän jälkeen. Lunta on käytettävissä noin kilometrin mittaiseen edestakaisin hiihdettävää latuun. Pakkaskelien myötä latua saadaan käyttöön enemmän ladun vieressä olevan vesiputkiston avulla.

Ladun latupohja, valaistus, vesi- ja ilmaputkisto saatiin valmiiksi lokakuussa. Leveys on 8 metriä ja kokonaismitta yhteen suuntaan 1,7 kilometriä. Se on riittävän leveä kumpaankin suuntaan hiihdettäessä kummallakin hiihtotyylillä.

Ensilumen latu lähtee Länsi-Himoksen viereiseltä parkkipaikalta kohti Pohjois-Himosta. Ladun vieressä on hyvät parkkitilat ja opastaulu, josta ladulle pääsee.

Latu on maksullinen. Kausikortin hinta on yli 17-vuotiailla 120 euroa ja 10–16-vuotiailla 60 euroa. Päivälippu on aikuisille 12 euroa ja lapsille 6 euroa. Ylläpidosta huolehtii Himosvuoren Latuosuuskunta.

Ensilumenladun nettisivut löytyvät osoitteesta  https://www.himosjamsa.fi/tekemista/ensilumenlatu/.
Sivulta löytyy tarkempaa tietoa ladusta, työn vaiheista kuin lippujen hankinnastakin.

Jämsän kaupunki sai myönteisen rahoituspäätöksen Keski-Suomen ELY-keskukselta Himoksen Ensilumen ladun-hankkeelle. Rahoitusavustuksella rakennetaan 3,4 km mittaisen ladun maan pohjatyöt, valaistus, lumensäilömispaikka, opastukset, vesi-ja ilmaputkisto. Ensilumen rakentamisen kokonaiskustannus on 741 500 €, josta ELY-keskuksen tukea on 70 % (519 000 €). Ladun rakentaminen aloitettiin kesällä 2021, urakoitsijana toimi Oteran Oy ja kaupungin puolesta urakkaa valvoi Promako Oy.

Himoksen ensilumenladun hankkeessa ovat mukana Himos-Lomat, Hiihtokeskus Himos, Jämsänkosken Ilves, Kaipolan Vire, Himosvuoren Latuosuuskunta, Multisnowtech ja Jämsän kaupunki.

Lisätietoja:
Matti Jokiniemi, Himosvuoren Latuosuuskunnan toimitusjohtaja, puh. 0400 183 303

Joonas Nurminen,yrityspalvelupäällikkö, Jämsän kaupunki, puh. 040 778 9512, joonas.nurminen@jamsa.fi

Tiedotetta päivitetty 11.11.2021 klo 8:25

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös