Himoksen ensilumenlatu avautunee sunnuntaina 20. marraskuuta

Lämpimän isänpäiväviikonlopun jälkeen sää alkaa ennusteiden mukaan viilenemään, joten työt Himoksen ensilumenladun lumensäilöpaikalla alkavat maanantaina 14. marraskuuta. Tavoitteena on, että latu on hiihtokunnossa sunnuntaina 20. marraskuuta. Ladun avauspäivä varmistuu viimeistään perjantaina 18. marraskuuta kello 16 mennessä.

Ensilumenladun tekeminen alkaa sillä, että aluksi kuoritaan purut lumien päältä. Varsinainen lumien levittäminen alkaa viikon puolivälissä ja valmista on sunnuntaiksi 20. marraskuuta, jos työ sujuu suunnitelmien mukaan. Mikäli työ ei tule täysin valmiiksi sunnuntaihin mennessä, avataan latu siltä osin mitä on saatu tehtyä. Loppu valmistuu heti seuraavan viikon alussa.

Säilölumella on tarkoitus toteuttaa noin 1,3 kilometrin mittainen latu, jota hiihdetään molempiin suuntiin. Asiakaspalautteiden vuoksi tänä vuonna tehdään latua enemmän tasaiselle reittiosuudelle. Ladun loppuosaan toteutetaan noin 500 metrin mittainen osuus tykkilumella sopivien pakkaskelien alettua.

Ladun käyttö on kauden alkuvaiheessa maksullista. Ensilumenladun kausikortit ja päiväliput ovat myynnissä Center Market Himoksella (Länsi-Himoksentie 4).

Ensilumenladulle pääsee Himoksen länsirinteiden alaosan parkkipaikalta, osoitteesta Himosraitti 2.

Ladun ylläpidosta ja kunnostuksesta vastaa Himosvuoren Latuosuuskunta.

 

 

Lisätiedot:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556

Matkailusihteeri Sanna Leppänen, p. 050 372 0069

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös