Jämsä mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Kevään 2024 aikana Yle järjestää jälleen ”Miljoona roskapussia” -kampanjan. Tämän valtakunnallisen siivoushaasteen päätavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään miljoona roskapussia luonnosta ja saada heidät kirjaamaan ne roskalaskuriin. Kampanja järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2023 ja silloin merkittiin laskuriin 210 372 roskapussia. Tänä keväänä laskuri starttaa tästä lukemasta. Vuoden 2024 kampanja alkaa 15. huhtikuuta ja päättyy 5. kesäkuuta. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola, ja mukana on jo 175 kuntaa ja kaupunkia sekä useita järjestöjä ja yhteisöjä ympäri Suomen.

Jämsän kaupunki on yksi tapahtuman kumppanina toimivasta kunnasta ja haluaa innostaa kouluja, kuntalaisia, järjestöjä, yrityksiä järjestämään talkoita yhteisen puhtaan Jämsän hyväksi. Viime vuonna ahkerimmat roskankerääjät löytyivät Pelkosenniemeltä. Kuka tietää, ehkä tänä vuonna juuri Jämsä nousee voittajaksi! Liity mukaan tähän valtakunnalliseen puhdistustyöhön, ja näytetään yhdessä, että pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus.

Osallistuminen on helppoa

Kerää reitiltäsi roskia pussiin tai pusseihin ja merkitse kerätyt pussit roskalaskuriin. Pussin kokoa ei ole määritelty eli se voi olla esim. 25 litran jätesäkki tai vaikka pieni hedelmäpussi. Pääasiana on, että luonto tulee puhtaaksi roskista. Roskapusseja ei tarvitse kuvantaa tai muuten todentaa. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa, yksin tai yhdessä perheen, ystävien tai kollegoiden kanssa. Muistathan merkitä Jämsän alueelta kerätyt roskapussit laskuriin Jämsän kaupungin kohdalle. Näin osallistut samalla koko Suomen kattavaan kilpailuun, jossa mitataan paikkakuntien aktiivisuutta. Roskapussilaskuriin voit ilmoittaa roskapussiesi määrän, kun olet luonut itsellesi Yle-tunnuksen (vaatii 13-v ikää).

Osallistumisen askeleet:

  1. Tee itsellesi Yle -tunnus: Yle Tunnus – yle.fi
  2.  Ota mukaan roskapussi ja hanskat
  3. Kerää roskia reitiltäsi tai ympäristöstäsi yksin tai porukalla
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen
  5. Kirjaudu Ylen roskapussikampanja sivuille Miljoona roskapussia – yle.fi ja ilmoita roskapussien määrä Jämsän kaupungin kohdalla
  6. Haasta mukaan tutut, ystävät, yhteisöt, kollegat jne.

Jos haluat, voit kuvata roskien keruutasi ja kertoa fiiliksistä ja toimittaa materiaalia viestinta@jamsa.fi laita viestiin otsikoksi roskapussikampanja. Samalla annat luvan sille, että Jämsän kaupunki voi käyttää kuvamateriaalia ja fiiliksiä somekanavissaan tai nettisivuillaan. Omia somepäivityksiä voi myös vinkata Jämsän kaupungille ja käyttää hästäkkiä #miljoonaroskapussia.

Lisätiedot suunnittelija Katja Lahtinen, puh. 040 728 5656, katja.lahtinen@jamsa.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also