Jämsä Sauna Day järjestetään ensimmäistä kertaa 5.6.2024

Historian ensimmäistä Jämsä Sauna Day -tapahtumaa vietetään 5.6.2024 eri puolilla Jämsää. Tapahtuma on myös osana laajempaa Keski-Suomen saunamaakuntaviikkoa sekä kansainvälistä World Sauna Forum -tapahtumaa.

Tarkoituksena on saada mahdollisimman monta jämsäläistä saunaa avaamaan ovensa saunojille samana päivänä. Mukaan voivat lähteä niin yritykset, yhdistykset kuin yksityisetkin saunojen omistajat. Saunomisen lisäksi yritykset voivat tarjota myös muita oheispalveluja esimerkiksi pitää kahvilaa tai myydä omia tuotteitaan. Kukin Sauna Day -tapahtumaan osallistuva yritys vastaa omista järjestelyistään.

Idea Jämsä Sauna Day -tapahtumaan lähti Saunakylän puuhanaiselta, Saunamestari Saija Sileniltä. Tavoitteena olisi saada Jämsä Sauna Day -tapahtumasta vuosittainen tapahtuma, joka kokoaisi jämsäläiset saunat yhteen ja tarjoaisi saunakokemuksia niin jämsäläisille kuin muualta tulleille saunojille yhden päivän ajan, kuten muissa Sauna Day -tapahtumissa on tehty.  Saunakylä on ilman muuta yksi Jämsän Sauna Day -kohteista, siellä voi saunoa ihanissa savusaunoissa kello 16.00-20.00 välisenä aikana. Sauna Dayn aikana on Saunakylässä myös perinnesaunottajia antamassa hoitoja.

Toiveena on, että mukaan tapahtumaan saataisiin mahdollisimman monipuolisesti erilaisia saunoja, eli yritysten ja yhdistysten lisäksi yksityisiä saunoja tai vaikka kuljetettavia peräkärrysaunoja tai saunalauttoja. Tavoitteena on saada mukaan vähintään 15 erilaista saunaa. Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut jo kuusi saunakohdetta. Saunat kootaan yhteiselle sivulle Jämsän kaupungin himosjamsa.fi -verkkosivuston alle ja tapahtumaa markkinoidaan myös Jämsän kaupungin toimesta sekä yhteistyössä Visit Jyväskylä Regionin kanssa osana Keski-Suomen saunamaakuntaviikkoa.

Sauna Day -tapahtuma on herättänyt jo nyt kansainvälistä kiinnostusta ja tapahtumaan on osallistumassa mm. saksalaisia somevaikuttajia.

Jämsän Saunakylä on yksi matkailukaupunkimme ainutlaatuisista kohteista. Oma Sauna Day -tapahtuma on kutsu aloittaa kesä Himos-Jämsän monipuolisissa elämyksissä. Maakunnallinen saunamaakuntaviikko ja kansainvälinen World Sauna Forum vahvistavat kokonaisuutta. Toivotaan, että useat yritykset ja yhteistyökumppanit tuovat tarjontaansa esille Jämsä Sauna Day -tapahtumapäivänä, toteaa matkailu- ja markkinointijohtaja Ulla Haggrén.

Jämsä Sauna Day -tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan 1.5. mennessä Saija Silenille, p. 044 578 6762, s-posti: saija.e.silen@hotmail.com

 

Lisätietoja:

matkailu- ja markkinointijohtaja Ulla Haggrèn, p. 040 526 1393, ulla.haggren@jamsa.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös