Jämsän liikuntapalveluissa uutta välineistöä soveltavaan liikkumiseen

Liikuntapalvelujen soveltavan liikunnan välineistöä on täydennetty loppuvuodesta 2022 peräpyörällä. Peräpyörä soveltuu lapselle tai pienelle aikuiselle, jolla on vaikeuksia itsenäisessä ohjaamisessa, ympäristön havainnoinnissa tai jarruttamisessa. Peräpyörää voivat käyttää myös henkilöt, joiden oma lihasvoima ei riitä pyöräilemään pitkiä matkoja. Peräpyörä kytketään nimensä mukaisesti tavallisen pyörän satulaputkeen. Peräpyörä soveltuu hyvin erityistä tukea tarvitsevien lasten perheille ja tarjoaa mahdollisuuden monipuolistaa perheiden vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Peräpyörä sekä lahjoituksena saatu aikuisten kolmipyörä ovat lainattavissa Maauimalan liikuntapuistosta kesäaikaan 5.6-4.8.2023 liikennepuiston ja Maauimalan välinelainaamon aukioloaikoina.

Peräpyörää ja kolmipyörää voi kokeilla ja testailla maksutta Maauimalan liikuntapuistossa ja sen lähiympäristössä. Välineistöä voi lainata myös ilta-ajalle, jolloin pyörien palautus tapahtuu seuraavana päivänä Maauimalaan. Pisin mahdollinen laina-aika on viikonloppuisin lauantaista maanantaihin.

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 31.5.2023 soveltavan liikunnan välineistön käytänteistä. Maauimalan välinelainaamon varauskäytänteitä, toimintatapoja ja välineistön maksullisuutta arvioidaan kesäkauden jälkeen.

Lisätietoja:

Erityisliikunnanohjaaja Tommi Kuronen, p. 040 861 7023

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös