Jämsän lukiolle kansainvälisyysstrategia

Kansainvälisyys halutaan juurruttaa osaksi lukion arkipäivää.

Jämsän lukiokoulutuksen kansainvälisyysstrategia otetaan käyttöön 1. joulukuuta 2022. Jämsän kaupungin sivistyslautakunta hyväksyi strategian 16. marraskuuta.

Linjauksen myötä kansainvälisyydestä tehdään yksi koulun pysyvistä painopistealueista. Kansainvälisyys halutaan juurruttaa osaksi lukion arkipäivää.

Lukiokoulutuksen yksi perustehtävä on ohjata opiskelijaa kasvamaan maailmankansalaisuuteen. Tämän vuoksia vieraita kieliä tuodaan monipuolisesti näkyväksi. Opiskelijoita motivoidaan ja kannustetaan kieltenopiskeluun ja kielitaidon aktiiviseen käyttöön.

Kansainvälisyystoimintaa pyritään suunnittelemaan ja kehittämään pitkäjänteisesti opetushenkilöstön ja opiskelijoiden kansainvälisyystaitoja parantaen.

Strategian mukaisesti kaikille vuosiluokille tarjotaan mahdollisuus osallistua kansainvälisyysprojekteihin. Koko koulun henkilökunta ja opiskelijat osallistuvat jatkossa entistä laajemmin kansainväliseen toimintaan.

Kansainvälisyystoiminnoissa otetaan huomioon kestävän kehityksen tavoitteet ja hyödynnetään digitaalisia menetelmiä.

– Kansainvälisellä toiminnalla on Jämsän lukiossa pitkän perinteet. Nyt laadittu kansainvälisyystrategia takaa luo toiminnalle suuntaviivat ja parantaa mahdollisuuksia saada EU:n Erasmus+-ohjelmasta rahoitusta, toteaa johtava rehtori Juha Damskägg.

Kansainvälisyysstrategia pohjautuu lukiokoulutuksen uuteen opetussuunnitelmaan.

 

 

Lisätietoa:

Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös