Jämsän lukioon 72 ensisijaista hakijaa

Toisen asteen yhteishaku päättyi eilen tiistaina. Jämsän lukiossa ensisijaisten hakijoiden määrä on 72. Määrä on selvästi pienempi kuin vuosi sitten, jolloin hakijoita oli 111. Jämsän lukiossa on aloituspaikkoja 108.

Lukioon hakevista tähän mennessä viisi on ilmaissut halukkuutensa päästä mukaan Ammattiopisto Gradian järjestämään urheiluvalmennukseen. Tällä hetkellä urheiluvalmennuksessa on mukana 20 lukion opiskelijaa.

Opiskelijaennusteen mukaan lähivuosina lukion opiskelijamäärä kasvaa nykyisestä 252 opiskelijasta noin 280 opiskelijaan. Varsinaisten lukio-opiskelijoiden lisäksi 19 Gradian opiskelijaa on suorittamassa kahden tutkinnon opintoja, tavoitteena ylioppilastutkinto ammatillisen tutkinnon ohella.

Toisen asteen opiskelijat ovat nykyään oppivelvollisia, kunnes täyttävät 18 vuotta. Lukiokoulutuksessa opintonsa keskeyttäneiden määrä on perinteisesti ollut vähäinen. Suurempi merkitys on oppivelvollisuusiän nostoon liittyvällä maksuttomuudella. Lukiokoulutuksen järjestäjänä Jämsän kaupunki hankkii oppivelvollisuuslain piirissä oleville opiskelijoille opiskelussa tarvittavat oppimateriaalit ja kannettavat tietokoneet.

Yhteisvalinnan tulos julkistetaan aikaisintaan 13.6.2024. Tämän jälkeen Jämsän lukioon voi hakea vielä Opintopolku-järjestelmän kautta jatkuvassa haussa.

Lisätietoja:

Johtava rehtori Juha Damskägg, p. 040 836 1604

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös