Jämsän nuorisovaltuustoon haetaan uusia jäseniä

Jämsän nuorisovaltuustoon haetaan uusia jäseniä toimintakaudelle 2024-2025. Jämsän nuorisovaltuusto on kaupungin vaikuttamistoimielin, joka toimii yhteistyössä Jämsän kaupungin viranhaltijoiden, päättäjien, järjestöjen sekä muiden sidosryhmien kanssa. Sen päätehtävänä on tuoda nuorten näkemyksiä esille kaupungin päätöksentekoon, toimia nuorten edunvalvojana ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin. Nuorisovaltuusto antaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa asioihin, jotka koskevat heitä suoraan ja välillisesti.

Kaikkia Jämsän oppilaitoksia on pyydetty asettamaan itselleen kouluedustaja nuorisovaltuustoon. Valintakelpoisia ovat kaikki Jämsässä asuvat tai opiskelevat 13-20-vuotiaat nuoret.

Nuorisovaltuuston jäseneksi voi hakeutua nyt ensimmäisen kerran myös avoimen haun kautta linkki perjantaihin 20.10.2023 saakka. Nuorisovaltuuston toimintasäännön uudistamista mm. avoimen haun mahdollistamisesta päätetään lokakuussa sivistyslautakunnassa. Kaupunginhallitus nimeää nuorisovaltuuston jäsenet marraskuussa.

Nuorisovaltuustotoiminnassa pääsee vaikuttamaan nuorten asioihin mm. aloitteiden, lausuntojen ja kannanottojen myötä. Nuorisovaltuusto nimeää jäsenensä lautakuntiin sekä kaupunginvaltuustoon, joissa jäsenellä on puhe- ja läsnäolo-oikeus.  Nuorisovaltuusto järjestää tapahtumia sekä jäsenet edustavat nuorisovaltuustoa monenlaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

 

Lisätietoja:

nuoriso-ohjaaja Pia Salminen, p. 040 088 8187

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös